HBR

Hibák – polihisztorok nélkül - Interjú Kiss Judittal, a Manpower magyar és szlovén szervezetének első számú vezetőjével

Mik a leggyakoribb vezetői hibák, hangzik a kérdés, és gyorsan jön a bűvös hármas szám válaszként: három dologban lehet nagyon súlyosan hibázni.

Előzetes a HBR májusi számából:

 

A tökéletességnek mindig megvolt a mítosza, csak a tökéletes mértéke lesz egyre magasabb, és így az elvárások is mind nagyobbak. Annak idején még léteztek polihisztorok – a mai világban ez elképzelhetetlen. Most csapatmunkára van szükség mindenütt, legyen az egy vállalat vagy egy sportegyesület. Csapatban pedig még nehezebb elérni a tökéletes szintet, hiszen a csapat csak annyira erős, amennyire a leggyengébb tagja az.

 

Mik a leggyakoribb vezetői hibák, hangzik a kérdés, és gyorsan jön a bűvös hármas szám válaszként: három dologban lehet nagyon súlyosan hibázni. Az első az, ha az ember vezető, akkor azt hiszi, hogy mindent neki kell a legjobban tudnia, lés még szakmai féltékenységet is érez, ha ez nem így van. Ez a helyi, a családi magánvállalkozásokra jellemző hiba, és nagyon nehéz váltani, vagyis azt mondani, hogy a cég elérte azt a méretet, amelynél át kell adni a vezetést egy profi menedzsmentnek. Rá kell jönni arra, hogy már nem az adott vezető a legokosabb, de egyben mégis a legjobb: hogyan válasszon megfelelő embereket a vezetésre.

 

A második hiba az, ha az ember nem ismeri a stratégiát, mi az irány, amelynek érdekében dolgozik, vagy nem ért egyet vele. Ha csak a pénzért vállal valaki valami, az nem lesz sikeres, még akkor sem, ha kívülről annak látszik, mert nem éri el a lehetőségek maximumát. Dolgozni sem lehet úgy, hogy nem vagyok motivált, vezetni pedig főleg nem lehet.

 

A harmadik az, ha megvan benne a jó szándék, motivált is, de nem ismeri fel a helyzetet, az embereket. Ha nincs önismerete és nem ismeri a csapatot. Nem véletlenül tanítják az MBA kurzusokon a Szun-Cu féle hadviselés művészetének szabályait. Ott is az szerepel, hogy ha ismered magad és az ellenfelet is, akkor száz csatában is győzöl. Ha magadat ismered, de az ellenfelet nem, akkor hol győzöl, hol veszítesz. Ha egyiket sem ismered, akkor örök vesztésre vagy ítélve.

humánpolitika stratégia hiba Manpower vezetés