Konferencia

Személyre szabott lehetőségek a kkv-knak

Ügyfeleket és KKV-kat segítő partnerhálózat kiépítésén dolgozik jelenleg az IFKA – mondta Barta-Eke Gyula a Világgazdaság konferenciáján.

Olyan partnerhálózat kiépítésén dolgozik jelenleg az IFKA, amely az ügyfelek, a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak segít abban, hogy sikeresek lehessenek a piacon – emelte ki Barta-Eke Gyula, az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője a Világgazdaság Magyar vállalatok, családi vállalatok című konferenciáján.

Az ügyvezető szerint a vállalkozások elindításához szükség van arra, hogy legyenek a fiataloknak alap információik, miről is szól a vállalkozás, részben erről szól a Tanítsunk Magyarországért program, de ezen túlmutatva a vállalkozás világáról is információhoz juthatnak a középiskolások.

Az Ipar 4.0 Modern Mintaüzem és Vállalkozói Portál a vállalkozások digitalizációját hivatott segíteni. Erre részben azért van szükség, mert

elfogytak a munkáskezek, muszáj robotizálni és automatizálni.

A program egy olyan tanácsadói hálózaton alapul, amelynek tagjai kimennek a vállalkozáshoz, és egyéni fejlesztési tervet állítanak össze, hogy milyen technológiai fejlesztéssel tudna a digitalizáció útjára lépni, vagy ezt az utat sikeresen folytatni az adott cég.

A Beszállítói fejlesztési program már 20 éve zajlik az országban, amely abban próbálja segíteni a vállalkozásokat, hogy amelyek beszállítóvá szeretnének válni, annak segítsék az integrációját. Fut a Magyar Multi Program is, az IFKA ügyvezetője elmondása szerint

vannak tehetséges vállalkozók az országban, és a mérleg készítésekből látszik is, hogy kik azok, akik Magyarországon is képesek multinacionális vállalatot építeni a cégükből.

Az ehhez szükséges dinamikus fejlődést szeretné segíteni a program. Ez szintén egy tanácsadásból indul, egyfajta felkészítésen és átvilágításon keresztül fejlesztési tervet alkotnak a tanácsadókkal a vezetők, és építik multivá a céget.

Az IFKA alatt különböző pilotprojektek is futnak a vállalkozók számára, ilyen például a szervezetfejlesztési tanácsadás, amelyben olyan munkamódszereket ismerhetnek meg a vállalkozók, amelyekkel olyan rétegeket érhetnek el, akik jelenleg nem állnak rendelkezésükre alkalmazottként. De ilyen program még a társadalmi vállalkozások támogatása, a zöld gazdaság fejlesztése, és a nemzetközi kapcsolatok építése is.

IFKA kkv vállalkozás