VG

Progresszív a jegybanki javaslatcsomag

A Primus Magánegészségügyi Szolgáltatók Egyesülete és tagvállalatai most reagáltak a jegybank által publikált javaslatokra.

Fontos szereplőként jelenik meg a magán egészségügyi szektor is a Magyar Nemzeti Bank (MNB) nemrég nyilvánosságra hozott javaslatcsomagjában – mondta Leitner György, a Primus Magánegészségügyi Szolgáltatók Egyesületének elnöke egy háttérbeszélgetésen. Hozzátette, fontos áttörés, hogy jegybanki javaslatok között megjelenik az alapcsomag, ami minden állampolgárnak alanyi jogon jár, mert enélkül nehéz lenne bármilyen kiegészítő biztosítási csomagot belőni.

Ha az egészségbiztosítások mögé különböző ösztönző elemeket tennének, akkor az egészségbiztosítások piaca is el tudna indulni, ezt már Bartók János a Duna Medical Center vezérigazgatója mondta. Hozzátette, fontos hogy

mindenféle kedvezmények jelenjenek meg a vállalati és egyének oldalán is.

Fotó: MTI/Filep István

Ma egy munkavállaló részéről a bérigény után az a második kérdés, hogy milyen biztosítási csomagot kínál a munkáltató, ezt már Kiss András, a Budai Egészségközpont marketing értékesítési igazgatója mondta. Hozzátette, 2018-ban messze leginkább a biztosítási piacról érkező ügyfelek szegmense nőtt. Azt látják, hogy

a vállalatok szívesen költenének munkavállalóik egészségére a jelenleginél is többet, de egyelőre bizonytalanok, mert nem tudják, hogy milyen törvényi háttér mellett nyújthatnak egészségügyi csomagokat 2020-tól.

Kiss András Bartók János leitner györgy MNB