A két karácsonyi munkaszüneti nap mellett idén december 24-én is zárva tart a Penny 230 magyarországi üzlete – közölte a Világgazdasággal a kiskereskedelmi lánc.

Paderborn,,North,Rhine-westphalia,/,Germany,-,May,12,,2019:,Flags
A Penny is bezár karácsonykor, megszületett a döntés. Fotó: Shutterstock

Azt is jelezték, hogy az ezt megelőző napokban, december 22-én és 23-án hosszabb nyitvatartással igyekeznek megkönnyíteni a vásárlóik számára a készülődést. Egyébként a Penny történetében nem ez az első alkalom, hogy december 24-én nem nyit ki. Legutóbb 2016-ban döntött úgy, hogy a vasárnapi napra eső szentestén is zárva tartja boltjait.

Miért döntött a Penny a karácsonyi boltzár mellett?

A Penny vezetése a munkavállalói és a vásárlói érdekeit megvizsgálva, továbbá a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) megkeresésére is reagálva döntött úgy, hogy december 24. és 26. között valamennyi üzletét egységesen zárva tartja.

„A magyar hagyományok szerint a család december 24-én, azaz szentestén gyűlik össze. Idén a Penny döntésnek köszönhetően valamennyi munkatársunknak ismét lehetősége nyílik ezen a napon már a készülődés időszakát is a szeretteivel tölteni. Természetesen a döntés meghozatala során a vásárlóink érdekeit is szem előtt tartottuk, így számukra hosszabb nyitvatartási időt biztosítunk az ünnepet megelőző napokban” – mondta Kazatsay Eszter, a Penny magyarországi kommunikációs vezetője.

Hogyan tart nyitva a Penny karácsony előtt?

A Penny emellett felhívja vásárlói figyelmét a gondos tervezésre: a tartós élelmiszereket érdemes akár hetekkel az ünnep előtt is beszerezni. Azok, akik figyelemmel kísérik a Penny applikációjában vagy az üzlethálózat magazinjában megjelenő akciókat és kedvezményeket, akár több ezer forintot is spórolhatnak. Azoknak pedig, akik az utolsó pillanatra kénytelenek hagyni a beszerzést, szintén jó hírrel szolgál az üzletlánc: a háromnapos ünnepi időszak előtt, december 22-én és 23-án este 22 óráig várják a vásárlóközönséget valamennyi üzletükben, december 27-től pedig már a szokásos üzemidőben tartanak nyitva.

Cserben hagyhatják a Lidlt Magyarországon: a többi bolt kinyithat karácsonykor

Úgy tűnt, papírforma, hogy a kiskereskedelmi láncok általánosan zárva tartsanak december 24-én. Csakhogy most úgy látszik, a Lidlt nem követi a többi nagy. Sok idő már nem maradt csatlakozni a kezdeményezéshez.