Rekordösszegű, 265 millió forintos kártérítést, és havi 1 millió 800 ezer forintos járadékot ítéltek meg egy lebénult fiú családjának. 2013-ban az akkor hároméves gyerek egy fővárosi óvodában félrenyelt egy répadarabot. Hiába értek oda gyorsan a mentők, addigra olyan súlyos oxigénhiányos állapotba került, hogy újra kellett éleszteni – számolt be az RTL.

óvoda
Fotó: Shutterstock

A kisfiú túlélte, végtagjai lebénultak és értelmileg is sérült. Az óvodát képviselő ügyvéd azt állította, hogy magyar viszonylatban abszurd a kártérítés összege.

„Nagyon nehéz azzal szembesülni, hogy van egy gyermekem, aki olyan, amilyen. Még a balesete után is ugyanarról a gyerekről beszélünk. 

A segítség, a felelősség, a mindennapok, a nehézségek, a fájdalmai, az, hogy helyt kell állni minden nap, meg kell tanulni olyan dolgokat, amiről fogalmam sem volt” – mondta az anya.

A család élete tönkrement, a szülők elváltak, az anya a fiával Németországba költözött. A pert hét éve indították az óvoda ellen. A felelősséget – azaz, hogy kulturált étkezéssel a baleset elkerülhető lett volna – a bíróság már korábban megállapította. Most a kártérítés összegéről született jogerős döntés.