Közélet

A legnagyobb orosz olajfinomító ellen küldött drónokat Ukrajna

Ukrajnának sikerült drónt küldenie a frontvonalaktól mintegy 1300 kilométerre lévő orosz Taneco olajfinomító ellen Nyizsnyekamszkba. A támadást az oroszok visszaverték, nem történt komoly kár.

A orosz csapatok kedden visszavertek egy ukrán dróntámadást, amely Oroszország legnagyobb olajfinomítója ellen irányult. Az orosz tisztviselők szerint a támadás csaknem 1300 kilométerre volt az ukrán–orosz határtól. Oroszország elektronikus hadviselésének védelmi egységei elfogtak egy ukrán drónt a Tatneft Taneco finomítója közelében, Nyizsnyekamszkban.

A view shows the Russian oil producer Gazprom Neft's Moscow oil refinery on the south-eastern outskirts of Moscow on April 28, 2022. (Photo by Natalia KOLESNIKOVA / AFP)
A legnagyobb orosz olajfinomító ellen küldött drónokat Ukrajna (Fotó: AFP)

Ramil Mullint, Nyizsnekamszk polgármester orosz hírportáloknak azt nyilatkozta, hogy az ellenséges ukrán drónt az elektronikus védelmi rendszer hatástalanította, a támadásban senki nem sérült meg – írja a Reuters.

Ez volt Ukrajna egyik legmélyebb dróntámadása Oroszország területén.

A Taneco olajfinomító Oroszország egyik legnagyobb és legújabb olajfinomítója. Termelési kapacitása körülbelül 360 ezer hordó naponta. „Ma délelőtt drónok támadták meg a köztársaság ipari vállalatait Jelabugában és Nyizsnekamszkban. Nincs komoly kár, a vállalkozások technológiai folyamatában nem volt fennakadás” – írta Rusztam Minnihanov Tatárföld vezetője a Telegramon.

Újabb nagy tűz ütött ki hétfőn egy orosz gyárban. Ezúttal az Elektroizolit Moszkva melletti üzeme ég lángokban. A gyárban elektromos szigetelő anyagokat állítanak elő, amelyekre nagy szükség van a fegyverrendszerekben.

 

oroszország olajfinomító Tatárföld orosz-ukrán háború dróntámadás
Kapcsolódó cikkek