BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megtalálták a verőcei hajóbaleset utolsó áldozatát is

A 18 éves Daniella testét a baleset után több mint egy héttel találták meg. A verőcei hajóbalesetben heten vesztették életüket.

Megtalálták a több mint egy hete történt hajóbaleset utolsó, hetedik áldozatának, a 18 éves Daniellának a holttestét is Verőce térségében – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a Facebook-oldalán hétfőn este.

verőce, hajóbaleset
Fotó: Lakatos Péter / MTI

A baleset május 18-án történt, amikor egy kishajó és egy szállodahajó ütközött össze. A kishajó nyolc utasából csak egynek sikerült sérülten partot érnie, majd nem sokkal később megtalálták egy férfi holttestét Verőcétől délre a Duna-parton, majd egy női holttestre bukkantak a Megyeri hídnál.

A harmadik áldozat, egy 19 éves fiatalember holttestét Vác és Sződliget között, múlt szerdán találták meg, csütörtökön pedig Sződligetnél bukkantak egy 28 éves nő holttestére. Az ötödik áldozat, egy 39 éves férfi holttestét Gödnél, a Duna bal partján találta meg a katasztrófavédelem hajós kutatóegysége pénteken. Tegnap pedig Szigetújfalu közelében bukkantak a hajóbaleset hatodik áldozatának, Olivérnek a holttestére.

Múlt hétfőn 

a szállodahajó cseh kapitányát segítségnyújtás elmulasztása miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették. 

Szerdán a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája bűnügyi felügyelet alá helyezte.

A szerdai döntést kommentálva a hatóság közölte, hogy az eljárás eddigi adatai szerint a kisgéphajó vezetője ittas volt, járművét a folyó teljes szélességét kihasználva, indokolatlan irányváltoztatásokkal irányította, egyenesen a szállodahajó felé kormányzott, majd hirtelen jobbra, de ekkor az ütközést már nem tudta elkerülni, nagy sebességgel nekiment a nagyobb hajónak.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.