BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagy lehet a baj Ukrajnában: lemondta portugáliai és spanyolországi látogatását Zelenszkij

Az ukrán elnök lemondta a hét végére tervezett portugáliai és spanyolországi látogatását, ismét elhalasztotta az általa egyszer már felfüggesztett utazást.

A CNN Portugália információi szerint Volodimir Zelenszkij lemondta az Ibériai-félszigetre tervezett utazását az ukrajnai súlyos helyzet miatt.

Lemondta a hét végére tervezett útját az ukrán elnök / Fotó: AFP

Anélkül, hogy konkrétabb részleteket közölt volna, az ukrán államfői küldöttség bizonyára megértette, hogy a több frontvonalon, különösen Harkivban kialakult nehéz helyzet miatt jelenleg nem tanácsos az elnöknek külföldre utaznia. Oroszország kezd egyre nagyobb nyomást gyakorolni Ukrajna második legnagyobb városára, már kilenc környező helységet meghódított. Ukrajna mindenáron megpróbál ellenállni, de az amerikai katonai segélycsomag megérkezésének késése megnehezíti az ellenállást.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.