BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megszólalt a skót kapus Varga Barnabás sérüléséről

Varga Barnabásnak többek között a szeme alatti csontja is eltört, amikor összeütközött a skót válogatott kapusával. Angus Gunn a skót The Nationalnak nyilatkozott az esetről. Reméli, hogy Vargával minden rendben lesz.

„Nem világos, hogy mi történt. Érkezett a labda, jönnöm kellett. Mindent úgy csináltam, ahogy kellett, bár egy kis fájdalmat éreztem. Remélem, hogy a srác rendben lesz” – nyilatkozta a skót The National portálnak Varga Barnabás horrorsérüléséről a skót válogatott kapusa, Angus Gunn.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 3: Group A Scotland v Hungary
Varga Barnabás
Angus Gunn
magyar válogatott
Európa-bajnokság
Eb
skót válogatott kapus
A horrorsérülést okozó Angus Gunn nem emlékszik a pillanatra, amikor összeütközött Varga Barnabással / Fotó: AFP

A játék 69. percében a magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik egy szabadrúgást ívelt be a skót büntetőterületre. Gunn kijött a magasan érkező labdára, a játékosok közé vetette magát, közben letarolta az egyik védőjét és Varga Barnabást.

A magyar csatárnak több arccsontja is eltört, illetve agyrázkódása lett az ütközésről. Hosszú percekig ápolták a pályán, majd hordágyon kellett levinni. A stadionból egy stuttgarti kórházba szállították, ahol jelenleg is ápolják. Az MLSZ közleménye szerint Varga állapota stabil, életveszélyes állapotról pedig szó sincsen. Ezzel együtt műtétre lesz szüksége.

A BBC szemlézte Marco Rossi nyilatkozatát, aki elmondta, hogy az egész csapat nagyon aggódik Vargáért.

A játékosok azt mondták, hogy Varga csak ott feküdt, mintha nem lenne eszméleténél. Ez sokkolta a csapattársakat. Az orvosok későn reagáltak. Valószínűleg nem vették észre, hogy mennyire súlyos is a helyzet 

– mondta Rossi.

A csapatkapitány, Szoboszlai Dominik egy interjúban az egészségügyi stáb eljárását bírálta.

Fogalmam sincs, ilyen helyzetben mi a protokoll. Szabály van arra, hogy nem lehet segíteni a bajba került játékosoknak? Ezen az eljáráson változtatni kell. Ha segítségre van szükségünk, akkor azonnal reagálni kell – idézte a magyar játékos szavait a Stuttgarter-Nachrichten.

Megrendítette a futballtársadalmat Varga Barnabás horrorsérülése

A magyar válogatott csatára sokáig eszméletlenül feküdt a gyepen, miután két skót játékossal ütközött a Skócia–Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki csoportmérkőzés 69. percében. Az MLSZ megerősítette: Varga Barnabás arcában több csont is eltört és agyrázkódást is szenvedett. Nagy valószínűséggel műtét vár rá, az éjszakát a stuttgarti kórházban töltötte, az Eb-je pedig véget ért. A szörnyű sérülés bejárta a világsajtót.

A The Scottish Sun a mérkőzésről azt írta, hogy a magyar válogatott szövetségi kapitánya jól választotta meg a taktikát, ezért nem tudtak győzni a skótok. A lap szerint már az is aggodalomra adott okot, hogy edzőjük, Steve Clarke majdnem ugyanazt a kezdőt küldte pályára, mint Svájc ellen. Egyedül a sérült Kieran Tierney helyén történt csere, Scott McKenna személyében. A Sun szerint svájciak ellen nagyot küzdő csapaton látszott a fáradtság.

Emellett Marco Rossi jól mérte fel a helyzetet és olyan taktikával küldte pályára a magyarokat, amivel a skótok nem tudtak mit kezdeni. A skót válogatott nem ahhoz van szokva, hogy dominálja a meccseket, Rossi pedig átengedte nekik a kezdeményezést. Ez jó döntésnek bizonyult, a visszahúzódó magyar védelmet nem tudta feltörni a fantáziátlan skót támadójáték. Sokáig kapura lövésük sem volt, a meccs egészében pedig egyáltalán nem volt gólba tartó lövésük. 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.