BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szorosabb együttműködés a MFB és Iparkamara között

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Fejlesztési Bank és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.

A szakmai tevékenység összehangolása érdekében együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) – közölte az MFB csütörtökön.

A megállapodás alapján az MFB és az MKIK kölcsönösen támogatja egymást

a kis- és középvállalkozások (kkv) minél szélesebb körének elérésében,

az országos vállalkozói mentorprogram sikeres megvalósításában.

A közleményben felidézik, hogy az MKIK konzorciumi partnereivel közösen valósítja meg országos vállalkozói mentorprogramot, amelynek célja a kkv-k versenyképességének, hatékonyságának növelését szolgáló közvetett támogató eszközök országos bevezetése.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A program többek között

személyes és szakmai mentorálást nyújt a pénzügyi és vállalkozói szemléletformálás előmozdítása érdekében.

Az MFB egyik kiemelt stratégiai feladata a hazai vállalkozásokat érintő pénzügyi hiányosságok kezelése, illetve a kkv-k számára kínált finanszírozási megoldások szélesítése.

A közlemény szerint az aláírók támogatják a vállalkozások és projektgazdák pénzügyi szemléletformálását és edukációját, a

projektfejlesztéshez szükséges ismeretek elsajátítását.

Ezen túlmenően specifikus digitális eszközökkel segítik az érintett vállalkozások ismeretbővítését, finanszírozási igényeik felmérését, és testreszabott javaslatokat dolgoznak ki a vállalkozások forrásbevonásához.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.