Az elmúlt heti adatok alapján a fertőzöttek korösszetétele, átlagéletkora jelentősen nem változott, 41,7 év – válaszolta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a VG megkeresésére. 

Fotó: Móricz-Sabján Simon VG

Hozzátették: valamennyi korosztályban igazoltak fertőzöttet, azonban kétharmaduk a 20–59 év közöttiek közül került ki. A legtöbb fertőzést a fővárosban igazolták, azonban a vírus terjedése Heves megyében volt a legintenzívebb, ahol közel kétszeresére nőtt egy hét alatt az új esetek száma. 

A koronavírus.gov.hu legfrissebb adatai szerint koronavírus miatt meghalt egy 19 férfi, akinek az alapbetegsége valamilyen daganatos megbetegedés volt.

Magyarországon 30 ezer felett van a Covid–19 miatt elhunytak száma, az elmúlt napokban 300 felett volt az új fertőzötteké. 

Az NNK kiemelte, hogy a koronavírus elleni védőoltás után is elképzelhető a megfertőződés, azonban az oltás bizonyítottan csökkenti a súlyos és halálos kórlefolyás kockázatát. 

Azt  írták, akik még nem vették fel a koronavírus elleni oltást, mindenképpen jelentkezzenek, és oltakozzanak, hiszen csak így előzhető meg a fertőzés, a súlyos megbetegedés. A súlyos megbetegedés ellen minden itthon forgalomban lévő vakcina egyformán hatásos és biztonságos.