A hitelezői választmány június 14-i ülése után dől el, eredményes volt-e a felszámolás alatt álló fehérvári Parmalat Rt. vagyonáre kiírt pályázat - közölte Somogyi Ferenc, a felszámolást végző TM Line Kft. ügyvezető igazgatója. A beadási határidő múlt heti lejárta után kiderült, hogy csak az A-Tej Kft. nyújtott be ajánlatot.

A Parmalatért kínált ár nem éri el a nyolcmilliárd forintos nettó irányárat - fogalmazott Somogyi Ferenc, aki azonban konkrétumokat nem kívánt közölni. Ugyanakkor hozzátette: az A-Tej Kft.-nek mindenképpen emelnie kell ajánlatán ahhoz, hogy az árról megállapodás születhessen. A cégért kínált árról nem nyilatkozott Istvánfalvi Miklós, a Tej Terméktanács elnöke sem, aki részt vett a termelői konzorcium szervezésében is. Szakértők szerint a Parmalat reális piaci értéke ma legfeljebb 3-4 milliárd forint közötti lehet.

Az A-Tej Kft. - amely hatvan százalékban gazdálkodókból, negyven százalékban egyéb beszállítókból áll - a vásárlás érdekében megkezdte a tárgyalásokat az FVM-mel egy kedvezményes kölcsön igénybevételéről - közölte Istvánfalvi Miklós. Nem biztos azonban, hogy ez a megoldás kínálkozik a legjobbnak, ezért a saját erő felhasználása mellett bankok is szóba jöhetnek hitelnyújtóként - tette hozzá. (HL)