Extra

Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club énekesnője, Omara Portuondo

Omara Portuondo jelenleg új albumán dolgozik, amelyet idén tavasszal terveznek kiadni.

A kubai zenei élet meghatározó személyisége Omara Portuondo október 6-án Budapesten ad koncertet. Az énekesnő, aki Havannában született és a világzene egyik legbefolyásosabb alakjaként vált ismertté, a Buena Vista Social Club tagjaként és szóló előadóként is hírnevet szerzett. Számos díjjal és elismeréssel büszkélkedhet, köztük egy Latin Grammy-díjjal és Grammy-díj jelöléssel.

Omara Portuondo Vida Tour in Queretaro - 23 Jul 2023
Fotó: Represented by ZUMA Press, Inc / Cesar Gomez  /Northfoto

Omara 1930-ban született Havannában, Kubában, az elmúlt évtizedekben nem csupán a kubai zene, de a világzene ikonjává vált. A filin műfaj meghatározó alakjaként Portuondo klasszikus amerikai torch songokat és kubai befolyású dzsesszt ötvöző stílusa révén hódította meg a közönséget.1997-ben, 67 évesen debütált az Egyesült Államokban, a Carnegie Hallban, mint a díjnyertes Buena Vista Social Club egyetlen női tagja. Azóta világkörüli turnéin keresztül bemutatkozott a világnak, és az új generációk rajongását is elnyerte.

Az amerikai gitáros és producer, Ry Cooder által összehozott Buena Vista Social Club projekt újabb lendületet adott a karrierjének. A sikeres filmjük és az albumuk nemzetközi elismertséget hozott számára, és a későbbi években számos díjat és elismerést zsebelt be. 

Legutóbbi albuma, a Vida, Latin Grammy-díjat nyert, és jelölést kapott az amerikai Grammy-díjra is. A 2024-es turné során Omara Portuondo a világ számos pontját készül meghódítani, köztük Spanyolországot, az Egyesült Államokat és nem utolsó sorban Magyarországot, bizonyítva, hogy a zene egyetemes és nem ismer határokat. Omara Portuondo jelenleg új albumán dolgozik, amelyet idén tavasszal terveznek kiadni. 

 

kuba Omara Portuondo Buena Vista Social Club koncert
Kapcsolódó cikkek