BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megtörte a csendet a verőcei hajóbaleset egyik áldozatának édesanyja

Két hajó ütközött össze Verőcénél. A balesetben ketten meghaltak. Egy nő elmondása szerint az egyik áldozat a lánya volt.

Korábban a Világgazdaság is megírta, hogy összeütközött egy szállodahajó és egy másik hajó szombaton éjjel Verőcénél a Dunán. Előzetes jelentések szerint ketten meghaltak, öten pedig eltűntek a baleset következtében, hétfőn pedig segítségnyújtás elmulasztása miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát

Megszólalt a verőcei hajóbaleset egyik áldozatának édesanyja / Fotó: Lakatos Péter

Köszönjük a keresést, sajnos az én gyermekem volt az egyik áldozat, akit megtaláltak

– írta a Budapesti Rendőr-főkapitányság Facebook-oldalára a tragédiában érintett család, B. Boglárka édesanyja. A Magyar Nemzet szemléje szerint a gyászoló nő a BRFK azon bejegyzése alá írt, ahol a rendőrség arról tájékoztatott, a motorcsónak kiemelése megtörtént, ám a baleset részleteinek feltárásához még időre van szükség. 

Eddig 25 tanút hallgattak ki, köztük a szállodahajó személyzetének tagjait, az utasokat és külső tanúkat is. A motorcsónak eltűnt utasai után folytatódott a kutatás, a szakértők szerint már csak áldozatokat keresnek a mentőcsapatok. A rendőrség korábban a hajóbalesetről azt közölte, a szállodahajónak ütköző motorcsónakban nyolcan utaztak, közülük egy férfi kijutott a partra, két embernek a holttestét találták meg, öt embert jelenleg is keresnek. A motorcsónak típusából arra lehet következtetni, hogy nagy sebességre volt képes a hobbihajó, a roncsokból ítélve pedig gyaníthatóan nagy sebességgel is ütközött. 

Kiderült, honnan jött a Verőcénél ütköző szállodahajó – tart a szemle Komáromban

Kiderült, hogy melyik országból származik a balesetben részt vevő szállodahajó. Komáromban megállították és vizsgálják a svájci illetőségű szállodahajót, amellyel a motorcsónak ütközhetett.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.