BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hivatalosan bejelentették: érkezik a Shrek 5. része, megvan a bemutató dátuma is

A Shrek 5. bemutatóját 2026. július 1-jére tervezi a DreamWorks. A bejelentés szerint a Shrek főszereplőinek eredeti szinkronhangjai mind visszatérnek, tehát Mike Myers, Eddie Murphy és Cameron Diaz újra életre keltik karaktereiket.

Több mint tíz évvel az utolsó rész bemutatása után bejelentették, hogy folytatást kap minden idők leghíresebb ogréja: Shrek. A négy nagyjátékfilmet és számos mellékfilmet, valamint rövid, ünnepi kiadást megélt franchise most új kalandra küldi a zöld óriást és barátait. A folytatás már premierdátumot is kapott: mintegy 16 évvel a negyedik rész után fog megjelenni.

2004 - Shrek - Movie Set
Új kaland vár a világ leghíresebb ogréjára – érkezik a Shrek 5. része / Fotó: DreamWorks

A Shrek a vége, fuss el véle 2010-ben került a mozikba, és a sokak által szidott harmadik rész után kellemesen zárta le Shrek történetét. Ezek után a Shrek 2.-ben debütáló Csizmás kandúrra hárult a feladat, hogy tovább öregbítse a franchise nevét, melyet 2011-ben el is kezdett, de hasonlóan a Shrek-filmekhez, elakadt a folyamat a 2010-es évek elején.

Végül 2022 végén debütált a Csizmás, a kandúr: Az utolsó kívánság, melyről a kritika és a nézők is nagy elismeréssel beszéltek, 

és a mozikasszák sem szomorkodhattak – az alkotást még Oscar-díjra is jelölték a legjobb animációs film kategóriában. A mindössze 110 millió dollárból készült film 481,7 millió dollárnyi bevételt karmolt össze, ami szép teljesítmény ahhoz képest, hogy a franchise lényegében 2011 óta egy helyben állt. Valószínűleg ezek a számok győzhették meg a DreamWorks stúdiót, hogy ideje elővenni Shreket is, és még egy utolsó kalandra küldeni.

A bejelentés szerint az eredeti szinkronszínészek visszatérnek, 

tehát Shrek hangjaként Mike Myers, Szamárt Eddie Murphy, Fionát pedig Cameron Diaz szólaltatja meg. Antonio Banderas neve egyelőre nem merült fel, de mivel ő szinkronizálta Csizmás kandúrt Az utolsó kívánságban is, ezért ha feltűnik a karakter, számíthatunk a hangjára. A bemutatót 2026. július 1-jére tervezi a stúdió.

Nem csak a Shrek kap folytatást

Megerősítették, hogy készül Az ördög Pradát visel című film folytatása, ráadásul az eredeti forgatókönyvíró, Aline Brosh McKenna már tárgyal a visszatérésről. Rajta kívül az eredeti film producere, Wendy Finerman is tervezi a visszatérést. A produceren és az írón kívül még nem tudni, hogy az eredeti szereplőgárda visszatér-e, bár meglehetősen furcsa lenne Meryl Streep és Anne Hathaway nélkül látni a történet folytatását. A két színésznőt sokan dicsérték alakításukért, Meryl Streepet pedig még Oscar-díjra is jelölték a legjobb női főszereplő kategóriában.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.