A világ tíz legrosszabbnak ítélt repülőteréből nyolc Európában található – írja az Insider az AirHelp értékelésre hivatkozva. A rangsor összeállítása során elsősorban azt nézték, mennyire indulnak, illetve érkeznek pontosan a reptérre befutó gépek, de figyeltek arra is, milyen a repülőtéri szolgáltatások, ételek és üzletek minősége, illetve arra is, mennyire megy gördülékenyen a biztonsági ellenőrzés, mekkora a tisztaság a repülőtéren.

Ezek alapján arra jutottak, hogy a világ legrosszabb repülőtere a lisszaboni Portela repülőtér. Ez Európa 16. legforgalmasabb reptere, a pandémia előtti évben 31 millió utast szolgált ki. Többségüket, úgy tűnik nehezen viselte a Lisszabonban elég gyakori késéseket, és a biztonsági ellenőrzésnél tapasztalt végtelenül hosszú sorokat.  

Előfordul, hogy akár hat óráig is eltart a sorban állás az útlevél ellenőrzésnél. 

A repülőteret a Skytrax-en 10-ből 3-ra pontozták. Az egyik utas úgy nyilatkozott, hogy életében nem járt még ilyen rossz légikikötőben. 

Lisbon,portugal-february,22,2022:,Terminal,2,At,Humberto,Delgado,Airport,Known,As
Fotó: Shutterstock

A feketelista ezüstérmese a Kuvaiti nemzetközi repülőtér, amely egyben a légierő katonai bázisa is. Az értékelők iszonyatos bűzről és szakszerűtlen kiszolgálásról számoltak be. Nem voltak jó véleménnyel az utasok Hollandia második legnagyobb légikikötőjéről, az eindhoven repteréről sem.

Szűkösnek érezték, valamint panaszkodtak a személyzetre is, akiket arrogánsnak találtak. 

A Skytrax oldalára író kommentelők egyike szerint egy marha istállóra hasonlít a helyszín, egy másik felhasználó pedig úgy véli, hogy az infrastruktúra lemaradt a hatvanas évek szintjén. Többen azt tapasztalták, hogy nem látják őket szívesen a repülőtéren. 

A máltai reptér is kapott olyan kritikát, hogy túl kicsi ahhoz képest, amekkora forgalmat lebonyolít. 

Hely hiányában voltak, akik csak a földre tudtak leülni, és a járatkésések sem ritkák.

A manchesteri repülőtér elsősorban az aranyáron mért parkolási díj miatt került fel a listára, de állítólag a poggyászok átvételére is órákat kell várni, ami kellemetlenséget okoz az utasoknak. Ők 10-ből mindössze 2-es értékelést tudtak elérni.

A párizsi reptéren sem minden csillogó. Volt aki a hosszadalmas beléptetés miatt már nem jutott fel a gépre, másokat az zavart, hogy a vámmentes üzletekben este 8 után már nem tudtak vásárolni. A portói légikikötő megosztó szerepben van, néhányan dicsérik, de itt sok a negatív komment. 

Többnyire a felszolgált ételek nem voltak az utasok ínyére.

A torontói Billy Bishop sem lopta be maradéktalanul magát az emberek szívébe, amit a portál értékelése mellett a több mint ezer Google-vélemény is alátámaszt.

London,,England,-,July,13,2017,-,Gatwick,Airport,Is
Fotó: Shutterstock

A legrosszabbak listáján a legjobb a londoni Gatwick repülőtér lett. Rendkívül zajosnak és zsúfoltnak értékelték, valamint az utasok megjegyezték, hogy a helyszín nem mutatja annak jelét, hogy gyermekbarát lenne.

Teljes fejetlenség uralkodik a brit repülőtereken

Törölt járatok és kígyózó sorok akadályozzák a britek utazását a repülőtereken. A nyaralók számításait keresztülhúzta a fennakadás.