Törölt járatok és kígyózó sorok akadályozzák a britek utazását a repülőtereken. A nyaralók számításait keresztülhúzta a fennakadás

– írja a Reuters. A britek nagyon csalódottak, hiszen a pandémia óta ezen a nyáron mozdulhattak volna ki először hosszabb távra külföldre, mivel a korlátozások is sokat enyhültek.

A helyzetet tovább rontja, hogy a munkaerőhiány miatt nincs elég személyzet sem, amely kezelni tudná a káoszt. Pont a csúcsszezonban, amikor magához tért volna a szektor, nyilvánul meg leginkább a létszám hiánya, például nagyon kevés a poggyászkezelő és a biztonsági személyzet, illetve az ügyfélszolgálatosokból sincs elég. A légitársaságok a munkaerőtoborzás nehézségeivel indokolják a körülményeket.

Heathrow,Airport.,Uk-,08.08.2021:,The,Uk,Borders,In,Terminal,5
Fotó: Shutterstock

Nagy-Britanniában a londoni Heathrow repülőtér a legforgalmasabb. Ráadásul a most követhető hétvége négynapos lesz a briteknél annak, aki nem dolgozik, és sokan terveznek utazást.

Problémák azonban nemcsak náluk vannak, Németországban márciusban sztrájk zavarta meg a repülőterek üzemeltetését, a holland KLM légitársaság a múlt héten nagyrészt felfüggesztette a jegyértékesítést az amszterdami Schiphol repülőtéren. Írországban is káosz volt vasárnap a dublini repülőtéren. Svédországban pedig beidézték a stockholmi repülőtér vezérigazgatóját a parlamentbe, hogy magyarázatot adjon a rendkívülien hosszú sorbanállásra.

Folytatódik a repülőtéri káosz, az EasyJet sorra törli a járatait

A briteknek igazi repülőtéri káosszal kell szembenézniük ezen a héten. Túl sokan akarnak egyszerre utazni, a légitáraságok pedig nem tudják kiszolgálni a keresletet.