Igazgatótanácsi tagból felügyelőbizottsági elnök lett a Tarlós István volt főpolgármesterből, és továbbra is Orbán Viktor miniszterelnök tanácsadója maradt – írja a hvg.hu

TARLÓS István
Fotó: Mónus Márton / MTI

Eszerint Tarlós a mogyoródi Forma–1-es pályát üzemeltető Hungaroring Sport Zrt.-nél kapott új tisztséget. Az ATV megkeresésére a volt főpolgármester viszont egyértelművé tette: nem vállalata el ezt a feladatot. Mint mondta, valóban megválasztották fb elnökké, de november harmadikán ugyannabban elvélben, amelyben jeleze, hogy lemond a MAV igazgatótaácsában betöltöt tisztségéről, azt is egyértelművé tette, hogy nem vállalja a Hungaroring felügyelőbizottságának az elnöki tisztségét.

A mostani félreértés azért történhetette, mert a döntés az fb-elnöki posztról már októberben megszületett és a cégbírósági bejegyzése csak most történt meg, miközben úgye a poziciórót már nem vállalta Tarlós.

Korábban a Világgazdaság is megírta, hogy miután Tarlós Istvánt néhány hete kinevezték a MÁV-ot vezető testületbe, családi okok miatt lemondott, ami december 31-i hatállyal lép életbe. A volt főpolgármester akkor azt mondta, hogy már korábban eldöntötte, hogy lemond a tisztségről.

A portál szerint a Hungaroringnél már októberben megszületett a döntés az felügyelőbizottsági elnöki posztról, de csak most történt meg a cégbírósági bejegyzés. A Hungaroring felügyelőbizottsági elnökének 2021-ben több mint 2 millió forint volt az éves díjazása. 

A cég azután vált vezetőt, miután Palkovics László lemondott, majd a kormány önálló energiaügyi minisztériumot állított fel december elsejével, amelynek az élére Lantos Csaba került. A Technológiai és Ipari Minisztérium megszűnésével a feladatait részben a Gazdaságfejlesztési Minisztérium, az Építési és Beruházási Minisztérium, illetve a Kulturális és Innovációs Minisztérium veszi át. A Hungaroring az energiaügyi minisztérium alá került.