Tarlós István volt főpolgármestert néhány hete nevezték ki a MÁV-ot vezető testületbe, azonban a Telex értesülései szerint családi okok miatt lemondott, ami december 31-i hatállyal lép életbe. 

20221109 BudapestTarlós István volt főpolgármester, országos közlekedési és közszolgáltatási infrastruktúra fejlesztéséért felelős miniszterelnöki megbízott
Fotó: Kurucz Árpád / Magyar Nemzet

A portál kérdésére elmondta, hogy 

már a választások után fontolgatta a lépést, amire végül 3-án szánta el magát. 

Közölte, hogy a miniszterelnöki tanácsadói poszton marad, továbbra is segíti Orbán Viktort. Elmondta azt is, hogy munkába lépése óta 13-14 komolyabb írásos anyagot adott le a miniszterelnöknek, jelenleg pedig vízügyi témán dolgozik a vízügyi tudományos tanáccsal.

Hétfőn Palkovics László technológiai és ipari miniszter után távozott Vitézy Dávid közlekedésért felelős államtitkár is a posztjáról. A Facebookon azt írta, hogy a kormány megszünteti a Technológiai és Ipari Minisztériumot, ezáltal az eddigi közlekedési államtitkári feladatai is véget érnek.

Önálló energiaügyi minisztériumot állít fel a kormány december elsejével, amelynek az élére Lantos Csaba kerül. A Technológiai és Ipari Minisztérium megszűnésével a feladatait részben a Gazdaságfejlesztési Minisztérium, az Építési és Beruházási Minisztérium, illetve a Kulturális és Innovációs Minisztérium veszi át. A kormányzati szerkezetben további változtatás nem várható. 

Orbán Viktor döntött: Rogán Antal lép Palkovics László helyébe

Palkovics László technológiai és ipari miniszter feladat- és hatáskörének gyakorlásával a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető minisztert, Rogán Antalt bízza meg. A miniszterelnöki rendelet már kedden hatályba lép.