BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
SEMJÉN Zsolt

Semjén Zsolt: Nem adunk ki Ukrajnának menekülteket!

A miniszterelnök-helyettes szerint nálunk minden menekült biztonságban van. Semjén Zsolt kiemelte, hogy akik hozzánk menekültek Ukrajnából, nem adjuk ki őket.

„Magyarország nem fogja kiadni Ukrajnának a hozzánk menekülteket. Mi nem vizsgáljuk, hogy az illető az ukránok szerint katonaköteles-e vagy sem. Az elemi humánum alapján nem engedjük, hogy a halálba küldjék őket” – mondta az ATV megkeresésére a nemzetpolitikáért is felelős miniszterelnök-helyettes. 

SEMJÉN Zsolt
Semjén Zsolt: Magyarországon minden Ukrajnából menekült teljes biztonságban van, akár magyar, akár ukrán / Fotó: Koszticsák Szilárd

A hírportál azután kereste meg Semjén Zsoltot, hogy  sajtóhírek szerint Andrij Jermak, az ukrán elnöki hivatal vezetője a hadköteles ukránok EU-tagországokból történő kiadatásáról tárgyal.

Ennek kapcsán kijelentette, Magyarországon minden Ukrajnából menekült teljes biztonságban van, és minden segítséget megkap, akár magyar, akár ukrán.

Semjén szerint

a kárpátaljai magyarok tekintetében ez nemzeti kötelességünk is, az uránok esetében humanitárius és jogi evidencia, hiszen senki sem adható ki, akinek az élete veszélybe kerülne.

 Márpedig az ukránok azért akarják a kiadásukat, hogy a háborúba, a frontra küldjék őket, ahol az emberek meghalnak. Tehát akik hozzánk menekültek Ukrajnából, mindenki biztonságban van, és nem adjuk ki őket – erősítette meg a miniszterelnök-helyettes.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.