BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Man,In,Handcuffs

Német fegyveres rabló csuklóján kattant a bilincs Siklóson

A Siklóson elfogott német férfit többek között emberrablás és túszejtés miatt körözték. A fegyveres rabló már hosszabb ideje tartózkodhatott Magyarországon.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Célkörözési Osztálya derítette fel annak a 39 éves férfinak a tartózkodási helyét, akit a német hatóságok több bűncselekmény miatt köröztek. A Német Központi Célkörözési egység június 3-án kereste meg a KR NNI Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Célkörözési Osztályát, mivel olyan információjuk volt, hogy egy 39 éves német férfi, akit emberrablás és túszejtés, fegyveres rablás és más súlyos bűncselekmények miatt Németországban köröznek, feltehetően hosszabb ideje Magyarországon rejtőzködik.

Man,In,Handcuffs
Német fegyveres rabló csuklóján kattant a bilincs Siklóson / Fotó: Shutterstock

A célkörözési nyomozók – az ügy kiemelt súlyossága, valamint a gyanúsított veszélyessége miatt – a rendelkezésükre álló valamennyi erőt, eszközt és módszert bevetették, hogy a férfit itthon minél hamarabb felkutassák – tudósított róla a Police.hu. A nemzetközi összefogásnak köszönhetően 

a magyar fejvadászok egy hét alatt a Baranya vármegyei Siklóson meg is találták a körözött tartózkodási helyét. 

Elfogását június 10-én Siklóson, a TEK műveleti egysége hajtotta végre, mivel felmerült, hogy fegyvere lehet. A német férfit a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették, kiadatásáról a későbbiekben dönt a bíróság.

Májusban Vir szigetén fogtak el a horvát hatóságok a magyar rendőrök információja alapján egy férfit, akit 4,5 milliárd forintos adócsalás miatt ítélt el jogerősen a bíróság. A horvát rendőrök a magyar fejvadászok kérésére szervezett akcióban az utcán kapták el a 45 éves adócsaló férfit, akinek a kiadatásáról a napokban dönt a horvát bíróság.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.