A december 10-től hatályos új vasúti menetrenden belül a Nyugat-Dunántúlon az a legfontosabb változás, hogy akkortól már a GYSEV Zrt. közlekedteti a személyvonatokat a 23-as számú vonalon Zalaegerszeg és Rédics, valamint a 25-ös vonalon Zalaegerszeg és Őriszentpéter-Hodos között – tette közzé a GYSEV.

GYSEV Zrt.
MÁv, vonat, közlekedés, utazás
Az új menetrend új járatokat is hoz a GYSEV-nél. Fotó: GYSEV Zrt.

A továbbiakban szintén a GYSEV Zrt. közlekedteti teljes útvonalon a személyvonatokat Szombathely –Zalaegerszeg között. A Szombathely – Celldömölk szakaszon a személyvonatok többségét a GYSEV fogja közlekedtetni, ahogyan Zalaegerszeg és Nagykanizsa között is, ott egyúttal bővül és módosul a menetrendi kínálat. (A MÁV-Start vezérigazgató-helyettesével, Hegyi Zsolttal kedden tett közzé interjút a Világgazdaság.)

Több teljes IC-vonal jut a MÁV-Startnak

Az InterCity-közlekedésben fontos változás, hogy a Sopron és Budapest közötti IC-ket a teljes szakaszon a GYSEV közlekedteti. Ugyanakkor a Budapest – Szombathely – Szentgotthárd viszonylatban közlekedő InterCityket és nemzetközi vonatokat a teljes szakaszon a MÁV-Start fogja közlekedtetni. Szintén a MÁV-Start közlekedteti a járatokat a Hegyeshalom – Rajka viszonylatban, valamint a Szombathely – Pécs között közlekedő Pannonia Interrégió vonatok esetében is.

2023. december 10-től a GYSEV Zrt. több új vonatot is közlekedtet:

  • A vasárnapi közlekedési rend napjain új InterCity vonat közlekedik Budapest-Keleti (21:15) és Sopron (23:43) között
  • Új személyvonat közlekedik naponta, Sopron (21:08) és Szombathely (21:58) között
  • Új személyvonat közlekedik naponta, Szombathely (12:00) és Sopron (12:51) között
  • Új személyvonat közlekedik naponta, Zalaegerszeg (10:45) és Szombathely (11:49) között
  • Új személyvonat közlekedik naponta, Szombathely (12:08) és Zalaegerszeg (13:15) között
  • Új személyvonat közlekedik naponta, Zalaegerszeg (4:05) és Nagykanizsa (5:09) között
  • Jelentősen módosul a 9876 számú vonat menetrendje, 120 perccel korábban közlekedik, Zalaegerszegől indul 14:33-kor, Nagykanizsára érkezik 15:44-kor
  • Új személyvonat közlekedik naponta, Nagykanizsa (16:15) és Zalaegerszeg (17:22) között
  • Új személyvonat közlekedik munkanapokon, Celldömölk (16:05) és Szombathely (16:45) között

További fontos információ, hogy a Szombathely és Celldömölk, valamint a Zalaegerszeg és Őriszentpéter-Hodos között közlekedő személyvonatok esetében a megállóhelyeken feltételes megállási rendet vezet be a GYSEV.