Sportgazdaság

Marco Rossi megszólalt a lehetséges távozásáról

Olasz sajtóértesülések szerint a Serie A címvédő Napoli a magyar válogatott mesterét szemelte ki a kispadjára. A nápolyi együttes a 2024-es Európa-bajnokság után szeretné elcsábítani Marco Rossit. A magyar mester egy olasz rádiónak nyilatkozott a pletykákról.

Állítólag az olasz első osztályú labdarúgó-bajnokságban, a Serie A-ban szereplő SSC Napoli Marco Rossit szemelte ki a következő edzőjének – állítják olasz sajtóértesülések.

ROSSI, MarcoBudapest, 2023. november 20.
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a róla szóló könyv bemutatóján egy budapesti étteremben 2023. november 20-án.
MTI/Hegedüs RóbertBudapest, 2023. november 20.Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a róla szóló könyv bemutatóján egy budapesti étteremben 2023. november 20-án.MTI/Hegedüs Róbert
Fotó: Hegedüs Róbert

Az Eurosport is megírta, hogy a háromszoros bajnok Napoli már javában keresi a következő edzőjét a 2024–2025-ös szezonra. A hírek szerint az olasz címvédő radarján két név szerepel: Antonio Conte és Marco Rossi.

A válogatottunk szövetségi kapitánya felhívta magára a futball világ figyelmét a magyarokkal elért eredményeivel. Nem is csoda, hogy hazájából érkezik megkeresés a élvonalból.

A Napoli tavaly Luciano Spalletti vezetéséve aratott hatalmas győzelmet a Serie A-ban, hiszen a 38 meccses versenyfutás végére 90 ponttal állt a tabella élén. Ezzel 16 pontot vert a második helyezett Lazio-ra. Azonban Spalletti és a klub vezetősége között az egyébként sem jó kapcsolat rendkívül megromlott, így a mester a szezon végén távozott Nápolyból.

A tavalyi kiemelkedő teljesítmény után a Napoli idén a bajnokságban a negyedik helyen áll. A dobogón az Inter, a Juventus és az AC Milan állnak előtte. Az olasz címvédő a hírek szerint azt tervezi, hogy a jövő évi Európa-bajnokság után szerződtetné Rossit a kispadra.

Ami a híresztelés ellen szól, hogy a Napolinál nem rég történt edző váltás, hiszen a gyenge szezonkezdés után Walter Mazzari ült Rudi Garcia helyére. Azonban Garcia szerződése csak a 2023–2024-es szezon végéig szól, ami alapot ad a pletykáknak.

Az UltimeCalcioNapoli, egy a csapatra fókuszáló portál pendítette meg Rossi nevét a Tottenhamtől elküldött Antonio Conte mellett. Az oldal rendkívül elismerően számolt be Rossi magyarországi eredményeiről. A magyarok mesterének az értéke emellett a 2024-es EB-re történt egyenes ági kijutással is nőhetett az olaszok szemében.

Van egy olasz, aki csodákat művel külföldön. És nem csak mostanában. Valaki, aki 2018 júniusa óta vezet egy válogatottat, amely – az ő munkájának köszönhetően – egyértelmű fejlődést mutat 

– olvasható a UltimeCalcioNapoli oldalon.

Egy nápolyi rádió természetesen meg is kereste Rossit a hírekkel kapcsolatban. Rossi az interjúban elismerte, hogy egy "álom lenne" a Napolit irányítani.

Mindenki szeretne a Napoli edzője lenni. Egy nagyszerű hely és egy olyan csapat, amely rendelkezik mindennel ahhoz, hogy csúcson harcoljon. Számomra egy álom lenne, de nem hiszem, hogy megvalósul

– mondta Rossi.

 

Marco Rossi Serie A magyar válogatott Napoli
Kapcsolódó cikkek