BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Foci-Eb 2024: előkerült egy fotó, amely megváltoztathatta volna a német–magyar végkimenetelét

A NOS TV által kimerevített képen egyértelműen látszik, hogy Ilkay Gündogan nemcsak a felső testével, hanem a lábával is akadályozta Orbán Willit az első német gól előtt. A holland Danny Makkelie játékvezető tévedéseinek súlya van, a magyar válogatott ugyanis még mindig továbbjuthat a csoportjából.

Továbbra is téma a nemzetközi sportsajtóban Danny Makkelie játékvezető szerdai teljesítménye a labdarúgó-Európa-bajnokságon. A holland játékvezetőnek elsősorban azt róják fel, hogy nem ítélt szabálytalanságot a házigazda Németország első gólja előtt, amikor a németek csapatkapitánya, Ilkay Gündogan hátulról felöklelte a magyar kapu előtt előnyösebb pozícióban lévő hátvédet, Orbán Willit, majd a végén nem fújt be egy egyértelműnek tűnő tizenegyest Magyarország javára, amely így 2-0-ra elveszítette második csoportmérkőzését. A NOS TV által kimerevített fotón tökéletesen látszik, Gündogan nemcsak a felső testével, hanem a lábával is akadályozta Orbánt. A meccsről készült összefoglalót itt nézheti meg.

Foci-Eb 2024
Foci-Eb 2024: a fotón is jól látszik, Gündogan szabálytalankodott Orbánnal az első német gól előtt / Fotó: NOS TV

A fenti bírói döntések sokba kerülhetnek nekünk a végelszámolásnál, mert a magyar válogatott a két vereség ellenére is továbbjuthat a nyolcaddöntőbe – ehhez vasárnap minél több góllal le kell győznie Skóciát. A lebonyolítás értelmében ugyanis a hat csoportharmadik közül a legjobb négy folytathatja a kieséses rendszerben.

A mieink esélyét ugyanakkor nagyban befolyásolja, hogy:

  • a két forduló alatt nulla pontot gyűjtöttek, 
  • 5 gólt kaptak, 
  • 1-et rúgtak, vagyis 
  • jócskán mínuszban (mínusz 4) van a gólkülönbségük. 

A szerencse mindezek ellenére mellénk szegődhet, miután két csoportban is jó esély mutatkozik arra, hogy csak két pontja legyen a harmadiknak. Ehhez a következő eredményekre van szükség a záró körben:

Olaszország ne kapjon ki Horvátországtól, és a spanyolok ne veszítsenek az albánok ellen, miközben Anglia győzze le Szlovéniát, Dánia pedig Szerbiát. 

Fontos kiemelni, hogy e matematika csak akkor érvényes, ha Szoboszlai Dominikék megverik a skótokat.

Az állás
1. Németország  2   2  –  –   7-1   6 pont – továbbjutott
2. Svájc        2   1  1  –   4-2   4
3. Skócia       2   –  1  1   2-6   1
4. MAGYARORSZÁG 2   –  –  2   1-5   0
A csoport további programja:
3. forduló (vasárnap):
Skócia–MAGYARORSZÁG, Stuttgart 21.00
Svájc–Németország, Frankfurt 21.00

 

Foci-Eb 2024: Milyen meccsek lesznek pénteken?

Három találkozót rendeznek ma a németországi Eb-n, melyek közül kiemelkedik a csoportelsőségről döntő Hollandia–Franciaország rangadó a D jelű négyesben. Magyar szempontból érdekes lehet a lengyel–osztrák összecsapás is, amely ha döntetlenre végződik, növeli a továbbjutási esélyeinket.

Európa-bajnokság, Németország, csoportkör:
D csoport, 2. forduló:
Lengyelország–Ausztria, Berlin, 18.00
Hollandia–Franciaország, Lipcse, 21.00
E csoport, 2. forduló:
Szlovákia–Ukrajna, Düsseldorf 15.00

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.