Az utak építése mellett Dunakeszi nagy hangsúlyt helyez az oktatási intézményhálózat fejlesztésére. A város célja, hogy az önkormányzat által fenntartott intézményekben az oktató-nevelő munka színvonalas legyen. Ezért a Széchenyi István Általános Iskolát teljesen újjá-építik és kibővítik, csak a szerkezeti falakat hagyják meg - mondta Erdész Zoltán alpolgármester.

A Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolát hat tanteremmel bővítették, továbbá a megfelelő számú férőhely hosszú távú biztosítása érdekében hamarosan építenek egy korszerű, 18 tantermes iskolát. A tervek már elkészültek, és az építési engedély is megvan. Az önkormányzat vizsgálja annak lehetőségét, hogy a beruházást hogyan lehetne PPP-konstrukcióban, vállalkozói tőke bevonásával megvalósítani, valamint EU-s forrásra is pályázni szeretnének. A beruházás számítások szerint 500 millió forintba kerül, és várhatóan még az idén elkezdődik.

Dunakeszin jelenleg az öt általános iskola mellett két középfokú oktatási intézmény és egy zeneiskola működik. A főváros többi agglomerációs településéhez hasonlóan itt is jellemző az ingázás. Sokan járnak Budapestre dolgozni; ez azzal is magyarázható, hogy az elmúlt években több ezren költöztek ki a fővárosból, ám a munkahelyük a régi maradt. Dunakeszi hosszú távú célja az, hogy a jól képzett munkaerő a településen maradjon. (VG)