Cégvilág

Hódítanak a hazai kkv-k

Az egykor regionális jelentőséggel bíró Rakodógépgyártó Kft-ből kivált Kapos Atlas Kft. napjainkban a Dél-Dunántúl egyik legjelentősebb fémipari beszállítója.

Versenyképes termékeinek, határozott stratégiai terveinek és célirányos fejlesztéseinek köszönhetően a gazdasági és iparági válság ellenére nemzetközi színtéren is elismert kisvállalat. „Az uniós források, a fejlesztések önmagukban nem elegendőek! Keretet adnak a stratégiai gondolkodáshoz, a külföldi partnerkapcsolatok építéséhez, amely elengedhetetlen a hazai kis- és középvállalkozások (KKV) dinamikus fejlődéséhez.”- hangsúlyozta Varju László, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára. 

Gombos Attila, a Kapos Atlas Kft. ügyvezető igazgatójának az üzem eredményeiről, terveiről tartott beszámolója alapján Varju László, Feigli Ferenc, a Dél-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke, valamint Sárdi Péter vagyongazdálkodási igazgató sajtónyilvános beszélgetés keretében elemezte a hazai kkv-szektor nemzetközi kapcsolatépítésének jelenlegi folyamatát, további lehetőségeit.

A Kapos Atlas Kft. 554 millió forint összértékű komplex technológiai modernizációja, hatékonyságot előtérbe helyező szervezetfejlesztési és munkaerőképzési tevékenysége a külföldi kapcsolatok erősítését és a nemzetközi rendelésállomány bővítését célozzák.  A beruházásoknak köszönhetően új ingatlanokkal bővült a telephely, javult az infrastrukturális ellátottság, valamint csúcstechnológiai műszerekkel és gyártástámogató IT-eszközökkel szerelték fel az üzemet. 

„A foglalkoztatottság 70 százalékát és a GDP-ből 50 százalékban részesülő kis- és középvállalkozások hazai és nemzetközi versenyképességének javítása elsődleges feladat. Mindehhez nélkülözhetetlen az állam és a szakma összefogása, a szektor fejlesztését elősegítő stratégiai irányvonalak közös megrajzolása, valamint a tapasztalatok, eredmények kollektív elemzése,” – fogalmazott Varju László államtitkár.

Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium NGFM kkv
Kapcsolódó cikkek