Cégvilág

Tőkét emelt a Csányi Pincészet

Új részvények forgalomba hozatalával 140 millió forintos tőkeemelést hajtott végre a közelmúltban a villányi Csányi Pincészet (CSP) Zrt. – erősítette meg a Világgazdaság értesüléseit Éder Tamás, a Bonafarm Zrt. vállalati kapcsolatok és PR-igazgatója. E lépéssel a CSP – amely a Csányi Sándor OTP-elnök-vezérigazgató érdekeltségébe tartozó Bonafarm csoport tagja – 1,74 milliárdról 1,88 milliárd forintra növelte alaptőkéjét.

Éder Tamás tájékoztatása szerint a tranzakció azt a szerkezetátalakítási programot finanszírozza, amelyet a vállalat saját szőlészetében határozott el. Az elképzelésekben a korszerűtlen ültetvények cseréje, a fajtatelepítés és a támfelújítás egyaránt szerepel. Emellett a pincészet új borcsaládokat jelentet meg a közeljövőben, illetve új dizájnnal látja el meglévő borait. Az innovációk piaci bevezetéséhez szintén a tőkeemelés biztosítja a fedezetet.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

tőkeemelés Csányi mezőgazdaság borászat pincészet
Kapcsolódó cikkek