BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Gmail

Százezrével törli hamarosan a Google a fiókokat, érdemes résen lenni

A keresőóriás tisztogatása a Gmail, a Fotók és a Naptár fiókokat és azok tartalmát egyaránt érinti majd.

Decembertől kezdődően törölheti majd azokat a felhasználói fiókokat a Google, amelyek két éve nem mutattak semmilyen aktivitást – közölte kedden a keresőóriás anyavállalata, az Alphabet. 

gmail
Fotó: Shutterstock

A tisztogatásra a csalások és visszaélések megelőzése érdekében van szükség. A vállalat közleményéből kiderült: a két éve inaktív fiókok törlése érinti majd a Gmail levelezőprogramot, a vállalat Naptár-, Fotók-, Drive-, illetve YouTube-fiókjait és azok személyes tartalmait. 

A törlés veszélye csak a személyes fiókokat fenyegeti, a vállalati előfizetések biztonságban vannak.

Az inaktivitás általi törlés eshetősége korábban, 2020-tól kezdődően még csak a fiókok tartalmát veszélyeztette, magukat a fiókokat nem – ezen politikáján változtat most a Google anyavállalata, az Alphabet

A fiókok megszüntetése azonban nem hideg zuhanyként érkezik majd a felhasználók számára: a vállalat a mai nappal megkezdi a törlési kritériumoknak megfelelő fiókok tulajdonosainak értesítését, amelyet mind az érintett címekre, mind az azokhoz kapcsolt másodlagos e-mailekre megküld majd, mégpedig többször is.

A fiókok számának csökkentése nem az Alphabet háza táján jelenik meg először: Elon Musk nemrég jelentette be, hogy a Twitter archiválja majd a hosszú ideje inaktív felhasználói fiókokat, hogy felszabadítsa az azokhoz rendelt azonosítókat az új feliratkozók számára.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.