BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Pets.,A,Beautiful,Bengal,Cat,Actively,Plays,With,A,Toy

Ezek a világ legértékesebb macskafajtái

Sok örömöt adhat egy macska a családoknak, ráadásul a cicákkal sokszor kevesebbet is kell foglalkozni, mivel elég önálló lények. A macskákból is vannak olyan luxusfajták, amelyeket az átlagemberek nem engedhetnek meg maguknak. A királyok szent macskája vagy egy új, különleges hibrid faj? Itt vannak a legkülönlegesebb macskafajták.

Háziállatot tartani nem olcsó, és korábbi cikkünkből már az is kiderült, hogy egyes kutyafajokért igazán sok pénzt kell kifizetni. Azonban a magas árcédula nem csak legjobb barátaink sajátossága. A macskafajták közötti is van egy-kettő, amelyekért nagyon sokat kell fizetni – derült ki a Jagran Josh gyűjtéséből. 

Scottish Fold Cat on Bed
skót lógófülű macska
Skót lógófülű macska / Fotó: Getty Images

 

Skót lógófülű macska

A skót lógófülű a belépő szint a különleges macskák világába. Viszonylag ritka faj, ezért is ilyen drága. Az állatnak jellegzetes, bagolyszerű megjelenése és különleges szürke bundája van. Legkönnyebben az apró füleiről felismerhető.

Egy ilyen fajtiszta, pedigrés macskáért akár 700 ezer forintot is elkérhetnek a tenyésztők.

Bengáli macska

Rendkívül energikus és játékos fajta a bengáli macska, az állat megjelenése kissé a vadmacskákra hasonlít, de a kezdetektől háziállatnak tartották. Legtöbbször foltos, úgynevezett márványos mintázatú a bundája. Sokféle színben fellelhető. Kifejezetten okos macskák, így nagyon sok törődést igényelnek.

Egy bengáli macska akár egymillió forintot is érhet.

Pets.,A,Beautiful,Bengal,Cat,Actively,Plays,With,A,Toy
Bengáli macska / Fotó: ketlit

 

Khao manee

Az egyik legrégebbi házimacska, a Khao Manee Thaiföldről származik. Egyszínű, általában fehér bundája van, és főleg rikító kék a szeme. Erős testfelépítésű állat, nem igényel sok törődést. 

Intelligens fajta, könnyen tanítható, az ára négymillió forint is lehet.

Pure White Cat with odd eyes , Khao Manee cat, Diamond Eye cat , This is rare cat breeds and very cute in Thailand.
Khao Manee / Fotó: Getty Images

Az ázsiai házi kedvencet Thaiföldön a királyi család macskájának tartják, régen csak az uralkodó és az előkelő nemesi családok tarthattak ilyen fajtát. Úgy tartják, hogy isteni eredetű, és jó szerencsét hoz az otthonukra. A faj csak nagyon szűk körben elérhető, Thaiföldön kívül igazi ritkaságnak számít.

Egy szent Khao Manee macskáért akár 4 millió forintot is elkérhetnek.

Szavanna macska

A második legdrágább macskafajta a világon a Szavanna macska. A házi kedvenc azért olyan értékes, mivel különleges hibridnek számít. A közönséges házi macskát keresztezték az afrikai szervállal, ebből született a faj. Nagy termetű, barátságos, de szeszélyes állat. Rendkívül nagy a mozgásigénye, és nem szeret egyedül lenni. Önmagában sokszor nem is tartható, kell neki a társaság. Viszonylag új fajnak tekinthető, ezért is ilyen ritka és értékes.

Egy fajtatisza Szavanna macska ára elérheti a 18 millió forintot is.

A Cute Savannah Cat On A Couch
Szavanna macska / Fotó: Getty Images

 

Ashera 

A világ legdrágább macskafajtája az Ashera. Szintén egy ritka hibridről van szó, amelyet az afrikai szervál, az ázsiai leopárdmacska és a házi macska keresztezésével hoztak létre. Fajtáján belül nagy méretű állat, egyedi megjelenéssel. Az árát két tényező hajtotta fel. Egyrészt a három említett faj keresztezése nagyon nehéz, így csak nagyon ritkán születnek Ashera kölykök. Másrészt az Ashera egyfajta státuszszimbólummá vált a macskarajongók körében, így a népszerűsége is nagy mértékbe felveri az árát.

Domesticated kitten Serval Ashera Savannah in the apartment Serval (Leptailurus serval) pet serval cat
Ashera / Fotó: Shutterstock

Ashera macskát nem csak tartani, de még látni is nehéz, annyira ritkák. 

A pontos árát nagyon nehéz meghatározni, de a szakérők nagyjából 45 millió forintra saccolnak egy ilyen kölyköt.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.