Közélet

A kórházban ápolt gyermekekért összefognak a hazai rádiók

66 magyarországi rádió csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, amelynek keretében okoseszközökre gyűjtenek a kórházak gyermekosztályai számára.

Példátlan összefogásra készülnek a helyi rádiók. Céljuk, hogy könnyebbé tegyék a kórházban ápolt gyermekek számára a szeretteikkel való kapcsolattartást a járványhelyzet karácsonyi időszakában. A Helyi Rádiók Országos Egyesületének összes tagja csatlakozott a kampányhoz, az akció így az egész országon átível majd – derül ki a HEROE közleményéből.

66 magyarországi rádió csatlakozott az ország minden pontjáról ahhoz a kezdeményezéshez, amelynek keretében okoseszközökre gyűjtenek a megyeszékhelyű kórházak gyermekosztályai számára.

Az összegyűjtött pénzösszeget a kórházak az okoseszközök beszerzése mellett mobilinternetre fordíthatják,

hiszen e kettő könnyebbé teheti az egészségügyi intézményben tartózkodó kis betegek számára a hozzátartozóikkal való kapcsolattartást

a járványhelyzet karácsonyi időszakában.

Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP

A kezdeményezésben az Ökumenikus Segélyszervezet is részt vesz.

Munkatársaik nemcsak a rádiók segítségére lesznek, de az adományok is a segélyszervezeten keresztül jutnak majd el a kórházak gyerekosztályaihoz.

Az ötletet felkaroló és megvalósító HEROE elnöke, Ürge Dezső szerint hihetetlen összefogás és egyetértés alakult ki a rádiók között.

„Nem csak a kórházban fekvő beteg gyermekek, de szeretteik számára is megterhelő a mostani helyzet, azonban a családtagok és barátok segítségével minden gyermek könnyebben birkózik meg betegségével – mondta el a HEROE elnöke. – Ebben szeretnének segíteni a magyarországi rádiók a Helyi Rádiók Országos Egyesülete összefogásában.

Egyesületünk – akár egy nagy család – minden tagja a gondolat megszületésétől kezdve azon munkálkodik, hogy közös akciónk minél több gyermek arcára mosolyt csaljon. Soha nem látott összetartás alakult ki a rádiók között”

Az adománygyűjtés a www. segelyszervezet.hu/radio oldalán érhető el.

A kampány hetében, november 23. és 27. között minden résztvevő rádión ugyanazok a figyelemfelkeltő hanganyagok szólnak majd.

A november 27-i adománygyűjtő napon pedig minden adó a műsoraiban is foglalkozik az akcióval és adakozásra kéri a hallgatókat, hogy aki megteheti, segítsen a gyermekek gyógyulásában.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek