BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Müncheni reptér: a brutális havazás továbbra is megbénítja a repülést

A dél-németországi Bajorországban az intenzív téli időjárás miatt szombaton ideiglenesen felfüggesztették a járatok indítását és fogadását. A helyzet azóta sem javult, a repülőtér nem tud teljes kapacitással működni.

A müncheni repülőtér vasárnap reggel 6 órakor újraindította a járatokat, miután heves havazás miatt zárva volt – közölte honlapján az üzemeltető társaság. A légi közlekedésben azonban továbbra is lesznek korlátozások. Az utasokat arra kérik, hogy utazás előtt tájékozódjanak a járatokról.

Onset of winter in southern Germany - Munich
A gépek szó szerint odafagytak a kifutópályára a hét végén.
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A repülőtér ma X-oldalán kiírta, hogy 

a repülési műveletek még mindig erősen korlátozottak, emellett továbbra is szigorú korlátozások vannak a légi közlekedésben. A légitársaságok járattörlései miatt jócskán leszűkült a menetrend.

 

Szó szerint ráfagytak a kifutóra a felmelegedéses konferenciára igyekvő magánrepülőgépek - videó

Magánrepülőgépek indultak a globális felmelegedésről szóló konferenciára, ám azok „szó szerint megfagytak a kifutón”.

Nemcsak Bajorországot érintette a téli időjárás. Észak-Németország egyes területein is voltak időjárás okozta problémák az utakon. Mecklenburg–Elő-Pomerániában egy autó letért a havas útról és fának ütközött. A balesetben a két utas súlyosan megsérült.

Bajorország nagy részén vasárnapra nem jeleznek előre további havazást, de a keleti alacsony hegységekben és az Alpokban több centiméternyi friss hó várható. A meteorológusok mínusz 6 és mínusz 9 Celsius-fok közötti hőmérsekletek kialakulására számítanak.

A brutális müncheni havazás betett a MÁV-nak

Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) tájékoztatása szerint hétfőn is több vasútvonalon nehezíti, lassítja a közlekedést a hétvégi intenzív ausztriai és németországi, München környéki havazás, ezért jókora fennakadások, késések tapasztalhatók a távolsági és regionális vonatforgalomban.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.