A közlekedési nehézségek még hétfőn is érintik a München, Salzburg, illetve Zürich felől Magyarországra érkező, és Hegyeshalmon, Győrön át Budapestre közlekedő nemzetközi vonatokat (Railjet, EuroCity, EuroNight), továbbá a Budapest felől Ausztria felé ugyanezen irányokba közlekedő nemzetközi járatokat is – közölte a MÁV.

Onset of winter in southern Germany - Munich
A heves havazás különösen Dél-Németország nagy részét bénította meg.
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Hozzátették, hogy Budapest és Bécs között biztosított a nemzetközi vonatok közlekedése, azonban előfordulhatnak jelentős késések és járatkimaradások, a németországi vonatok módosított útvonalon, Zell am See felé járnak, és akár 90 perccel hosszabb lehet a menetidő.

Az ÖBB azt javasolja az utazóknak, hogy ha tehetik, halasszák későbbre az utazásukat, a német vasút pedig a München környéki utazások elhalasztását kéri – jelezték a közleményben.

Onset of winter in southern Germany - Munich
Életkép a müncheni pályaudvarról.
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A heves havazás különösen Dél-Németország nagy részét bénította meg, beleértve a vasúti közlekedést is. A Deutsche Bahn német vasúttársaság szóvivőjének közlése szerint az utazóknak ma még biztos masszív korlátozásokra kell számítaniuk a dél-németországi vasúti közlekedésben.

Ismét indít járatokat a müncheni repülőtér, de a vasúti közlekedés továbbra is szünetel

A dél-németországi Bajorországban az intenzív téli időjárás miatt szombaton ideiglenesen felfüggesztették a járatok indítását és fogadását.