BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Élő közvetítés
folyamatosan frissül

Az orosz-ukrán háború 741. napja – Zelenszkijt evakuálhatják Kijevből az ukrán fegyveres erők kudarcai miatt

Ukrainian President Zelenskyy attends the 3rd Crimea Platform summit
Összefoglaló:

Az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) nehéz helyzete miatt evakuálhatják Kijevből Vlagyimir Zelenszkijt, az ország elnökét – közölte Stephen Bryan, a Pentagon volt alkalmazottja.

Ukrainian President Zelenskyy attends the 3rd Crimea Platform summit
Fotó: Anadolu via AFP

„Zelenszkij kijevi biztonsági helyzete gyorsan veszélybe kerülhet. Ilyen körülmények között a Pentagon megmentheti Zelenszkijt, és egy másik helyre költöztetheti, például Lvov a legvalószínűbb helyszín, mivel messze nyugatra van” – mondta a szakértő az Asia Times hongkongi kiadásában megjelent cikkében.

A szakértő szerint, az amerikai védelmi minisztérium, a Pentagon kétségtelenül megmentési terveket készít arra az esetre, ha Zelenszkij egyre népszerűtlenebb kormánya teljesen összeomlana. Mint Stephen Brian megjegyezte, nem lehet figyelmen kívül hagyni azt a tényt, hogy Oroszország az utóbbi időben egyre gyorsabb ütemben halad előre az ukrán fegyveres erők által birtokolt területeken. A szakértő szerint az ukrán hadsereg akut emberhiánnyal néz szembe, miközben az új katonák mozgósítására tett kísérletek az ukrán fegyveres erőkbe zavargásba torkollnak olyan nagyvárosokban, mint Odessza, Harkov és Kijev.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.