Körülbelül 15 embert ejtettek túszul a németországi aacheni kórházban – közölte több sajtóorgánum. A rendőrség különleges egysége a helyszínre érkezett. Ugyanakkor a helyi rendőrség szóvivője szerint egy 65 éves nő barikádozta el magát, és eközben ejthetett túszokat. 

Több órája zajlik egy nagy rendőrségi és tűzoltósági akció az aacheni Luisenhospitalban. A rendőrség első információi arról szóltak, hogy egy felfegyverzett nő (65) több embert is megfenyeget a kórházban. A területet erősen felfegyverzett rendőrök veszik körül sisakokkal, védőmellényekkel és géppisztolyokkal felszerelkezve, az utcákat pedig lezárják. Egy különleges egység is a helyszínre érkezett. Egy helikopter pedig a kórház felett köröz. A kölni rendőrség lehetséges túszhelyzetként folytatja az akciót.

FRISSÍTÉS: Andreas Müller, Aachen rendőrségi szóvivője elmondta, hogy a rendőrséghez eredetileg az az információ érkezett, hogy túszokat ejtettek a kórházban, de a helyszínen a rendőrségi akció előrehaladtával kiderült, hogy nincs túszejtés, hanem egy 65 éves nő barikádozta el magát, akinek volt valamilyen füstöt termelő készüléke. Hétfő éjjel a különleges erők továbbra is a kórházban voltak, és átvizsgálták az épületet.