BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lekapcsoltak egy ukrán titkos ügynököt, aki orosz tiszteket akart felrobbantani

Egy feltehetően ukrán titkos ügynöknél három robbanószerkezetet talált az orosz kémelhárítás. A bombákkal merényletre készülhetett az orosz védelmi minisztérium magas rangú tisztjei ellen. Ez a merényletkísérlet válasz lehetett volna a kijevi gyermekkórház elleni támadásra.

Merényletre készült egy feltehetően ukrán titkos ügynök Oroszországban. A gyanúsított az orosz védelmi minisztérium három magas rangú tisztjét készült felrobbantani, mielőtt a kémelhárítás lecsapott volna rá. A férfinél három robbanószerkezetet találtak.

Solidarity With Ukraine Demonstration During 75th NATO Summit In Washington D.C.
Orosz tisztek elleni merényletet akadályozott meg a kémelhárítás / Fotó: NurPhoto via AFP

Ez már a második eset, hogy az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) meg tudott akadályozni egy ukránok által kitervelt merényletet – írta meg a Newsweek.

A merényletkísérletre azt követően került sor, hogy az elmúlt héten az orosz támadásokban több tucat ember meghalt Ukrajnában, illetve több mint 170-en megsebesültek. Az orosz hadsereg Kijevre is lecsapott az elmúlt napokban, ahol egy rakéta telibe találta a kijevi gyermekkórházat.

Amikor a gyerekeket kimenekítettük, az épületben majdnem minden folyosót vér borított. A gyerekek nagyon megijedtek. Szegényeknek eddig a betegségekkel, most pedig terroristákkal kell szembenézniük 

– mondta az ukrán parlament egyik képviselője, Mariya Ionova. A rakéta becsapódásakor a kórházban 627 gyerek tartózkodott, akik közül 8-an megsebesültek.

A kórház elleni támadás felháborította a nemzetközi közösséget. Az Egyesült Államok elnöke, Joe Biden a NATO-csúcson tartott beszédében elmondta, hogy sokkal több légvédelmi rendszert fognak Ukrajnába szállítani.

Oroszország elfogató parancsot adott ki Navalnij felesége ellen

Elfogató parancsot adtak ki Oroszországban a börtönben meghalt Alekszej Navalnij felesége, Julija Navalnaja ellen. A politikus halála után felesége lépett a rivaldafénybe és Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen uszít. A nő külföldön tartózkodik.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.