A NOB leradírozhatja az olasz csapatot

Közélet | Sport

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) figyelmeztette Olaszországot, hogy

sportolói nem indulhatnak hazájuk zászlója alatt, valamint a himnuszukat sem játsszák le a tokiói játékokon,

amennyiben szerdáig nem rendezi vitáját a kormány az olimpiai bizottsággal (CONI). Az ötkarikás ügyekben járatos insidethegames.biz oldal beszámolója szerin Giovanni Malago, a CONI elnöke felszólalt az olasz szenátus előtt, és arra kérte Giuseppe Conte miniszterelnököt, hozzon sürgősségi rendeletet annak érdekében, hogy a NOB ne büntesse Olaszországot.

Fotó: Tim De Waele/Getty Images

A minisztertanács keddi ülésén végül jóváhagyták a CONI számára nagyobb autonómiát biztosító intézkedést, amit megerősített Vincenzo Spadafora sportminiszter is.

A rendeletet az olasz parlamentnek még jóvá kell majd hagynia.

Malago a döntést követően annak tartalmáról telefonon adott tájékoztatást Thomas Bach NOB-elnöknek, és a történtek kapcsán mindketten kifejezték elégedettségüket.

A NOB azért helyezte kilátásba a szankciókat, mert az olasz parlament jóváhagyta a sporttörvény tervezetét, amely szerint egy kormány által ellenőrzött szervezet jön létre „Sport e Salute” néven, és ennek feladatai közé tartozik a jövőben az állami támogatások szétosztása. Korábban ezt a szerepet a CONI töltötte be.

A NOB már többször aggodalmának adott hangot,

mert szerinte a kormány ezzel a lépéssel beavatkozik a CONI életébe, és így megsérti az olimpiai chartát.

Ön mit gondol erről? Mondja el véleményét!

Tovább éleződik az orosz-ukrán feszültség

Brit hadihajókat küldenek az oroszok által lezárt Kercsi-szoroshoz.

Virágzik a luxus Dél-Koreában

Miután külföldre nem utazhatnak a járvány miatt, a dél-koreaiak otthon költik el a pénzüket. Ennek jó néhány luxusmárka a haszonélvezője lehet a távol-keleti országban.

Ötszáz eurót visz haza egy átlagos szlovák nyugdíjas

A tizenharmadik havi extra juttatásnak és a minimálnyugdíj erőteljes növelésének is köszönhetően Szlovákiában a nyugdíjasok nem tartoznak a szegénység által leginkább veszélyeztetettek kategóriájába.

Tízhavi mélyponton az ipari termelés az eurózónában

Az első negyedév visszaesése után a másodiktól már fellendülés várható Európában.
Világgazdaság Piactér