Platini: "Banditák és csalók" az ukrán szállodások

Közélet | Társadalom

Botrány Szokatlanul kemény szavakkal bírálta az ukrajnai hotelárak hirtelen elszállását a futball Európa-bajnokság előtt Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke. „Bosszantó, hogy ennyi befektetés után azt kellene mondani az embereknek, hogy nem jöhettek, mert van néhány bandita és csaló, akik degeszre akarják magukat keresni az Eb alatt” – mondta Lvivben Platini a BBC szerint.


„Nem lehet olyat csinálni, hogy egyik napról a másikra negyvenről százra, majd ötszáz euróra emelik a szobaárakat” – tette hozzá, majd felszólította a hatóságokat, hogy tegyenek valamit a drágulás ellen. Borisz Kolesznyikov ukrán miniszterelnök-helyettes megígérte, hogy egy hónapon belül megteszi a szükséges lépéseket. A foci Eb-t Ukrajna Lengyelországgal közösen rendezi június nyolcadika és július elseje között.

Magyarország harcba száll a fuvarozók érdekeiért az Európai Bíróságon

A magyar kormány keresetet nyújtott be az Európai Unió Bíróságához a Mobilitási Csomag irányelvi és rendeleti előírásainak megsemmisítése érdekében.

Francia tulajdonba kerül a lenti tetőcserépgyár

Az összeolvadással Európa vezető kerámia tetőcserépgyártó vállalkozása jön létre.

A felerősödő járvány mélyebbre sodorhatja a globális külkereskedelmet

Idén 7-9 százalékkal eshet a globális külkereskedelem értéke – áll az ENSZ Kereskedelmi és Fejlesztési Konferenciája (UNCTAD) jelentésében.

A brit bértámogatási rendszer téríti a dolgozók bérének kétharmadát

A korábban bezárásra kötelezett cégeknek a brit kormány az előzetes tervek alapján novembertől kifizeti az alkalmazotti bérek 67 százalékát.
Világgazdaság Piactér