Logisztika

Szárnyra kapnak a megújított üzletek Ferihegyen

Hét üzlet megújult, egy cipővilágmárka kereskedelmi egysége pedig visszatért a budapesti repülőtér új utasforgalmi csarnokába, a SkyCourtbe.

Hét üzlet megújult, egy cipővilágmárka kereskedelmi egysége pedig visszatért a budapesti repülőtér új utasforgalmi csarnokába, a SkyCourtbe. Egy progresszív és fejlődő repülőtér számára, mint amilyen a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, nagyon fontos, hogy a kereskedelmi egységei, üzletei, kávézói az utasok elvárásainak, a turisták igényeinek megfeleljenek – mondta Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója az üzletek átadásakor.

Kávézó, cipőbolt, kozmetikai termékeket árusító üzlet, ékszer-, szemüveg- és napszemüvegbolt, valamint magyar szuvenirtermékeket árusító üzlet, egy játékbolt és napilapokat és folyóiratokat árusító egységek újultak meg az elmúlt hónapokban.

A változások remélhetőleg a következő három-öt évben is a régió élvonalában tartják a budapesti légikikötőt, ahol évente 14-15 millió utas fordul meg – tette hozzá a vezérigazgató. A budapesti repülőtér további fejlesztési terveiről Jost Lammers elmondta, a B mólót várhatóan augusztusban nyitják majd meg, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér új, harmadik termináljának az átadását pedig 2022-re datálta.

A SkyCourt egységei folyamatosan szépülnek és bővülnek – képünkön a tegnapi ünnepség résztvevői
Fotó: VG / BUD

Az üzletek átépítésével, megújulásával 30 százalékos forgalombővülést várnak a repülőtér kereskedelmi egységeitől – mondta a Világgazdaságnak Kam Jandu, a Budapest Liszt Ferenc Repülőtér kereskedelmi igazgatója. Van, amelyik máris teljesítette ezt célt, a Costa kávézó például már 50 százalékkal növelte árbevételét, a Memories of Hungary, amely Magyarországra jellemző hagyományos és modern, egyedi és kreatív ajándéktárgyakat kínál, ugyancsak 50 százalékkal növelte a vásárlói számát és árbevételét – tudtuk meg Kam Jandutól. Az üzletek felújítása, bővítése új munkahelyeket is teremtett, tízzel nőtt a kereskedelmi egységekben dolgozó kollégák száma.

A SkyCourt fejlesztésével kapcsolatban a kereskedelmi igazgató elmondta: a terveik között szerepel újabb kávézóbővítés és egy ázsiai egység létrehozása is, ugyanis egyre több ázsiai utas fordul meg a repülőtéren.

A teljes cikk a Világgazdaság szerdai számában olvasható

SkyCourt Jost Lammers Budapest Airport Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér kam jandu
Kapcsolódó cikkek