Pénz- és tőkepiac

Kiszállt a Nordtelekom a Reengerből

A külső tőkebefektető bevonására létrehozott cég az angliai operációt támogatta, de további megtartása okafogyottá vált.

Közgyűlési hatáskörben hozott igazgatósági döntéseket tett közzé tegnap piaczárás után a Nordtelekom. Az új könyvvizsgáló az INTERAUDITOR Neuner, Henzl, Honti Tanácsadó Kft. lett, míg a könyvvizsgálatért felelős személy Freiszberger Zsuzsanna. A székhely pedig a Dohány utca 12-14-ből a Dohány utca 20-ba költözik. És az Alapszabályt ehhez igazították.

Az Egyebek napirend szolgált igazán izgalmas részletekkel. Eszerint a külső tőkebefektető bevonására létrehozott Reenger Zrt. további megtartása okafogyottá vált, ezért a Nordtelekom a költségek csökkentése érdekében a részesedésétől megvált. Míg az angliai leánycégek továbbra is az EU és Egyesült Királyság közti új szabályozásra várnak.

A Reenger Zrt. az angliai operációt támogatta volna, azzal, hogy esetleges további befektetők bevonását segítette.

Évek óta a Brexit árnyékában sínylődik a Nordtelekom angliai sztorija. A társaság még 2018-ban vásárolta meg a Pine Telecommunicatons Ltd-t, valamint megalapította a Nord General Services Ltd-t. Mobil szolgáltatást nyújtanak az Egyesült Királyságban élő magyar és lengyel ügyfelek számára, a célcsoport speciális elvárásait kielégítve.

Fotó: Shutterstock

A fogyasztóknak egy magyar vagy egy lengyel vezetékes számot is adnak, amely a mobiltelefonjukon csörög, így az otthoniak az esti órákban kedvező vagy ingyenes tarifával hívhatják a kint élő hozzátartozójukat. Természetesen ehhez magyar, illetve lengyel nyelvű ügyfélszolgálatot is működtetnek.

Már tavalyelőtt elérték az ezres ügyfélszámot, különösebb reklám nélkül, ám a működés máig az üzemgazdaságos méret alatt maradt.

Eddig a Brexitre vártak, most pedig arra, hogy miként alakulnak majd az területén már eltörölt roaming-díjak a jövőben Angliában.

Továbbra sem tudni, hogy az új szabályozás hogyan hat az angliai leánycégekre. Akár új lehetőségeket is nyithat. De el is zárhatja a piacot.

A Brexit zárultával több hullámban tépték a befektetők az izgalmas kispapírt. November óta az árfolyam 24 forint alól 30 forint fölé emelkedett.

Brexit Nordtelekom Pine Telecommunicatons Nord General Services Reenger
Kapcsolódó cikkek