Megszakadt a forint napok óta tartó erősödése. Miután a hazai deviza hajnalban a 10 napos csúcsot jelentő 376,4 forintos szintig hajrázott az euróval szemben, hirtelen megfordult a trend és a közösségi deviza egységéért délután 1 óra körül már újra 378,3 forintot kell adni a bankközi devizapiacon.

Budapest,,Hungary,-,July,12,,2022:,Ten,Thousand,Hungarian,Huf
Megint gyengül a forint kurzusa. Fotó: Shutterstock

A háttérben az óvatosabbá vált nemzetközi piacok állnak, hiszen a dollár meglepően jól állja a sarat az euró ellenében, sőt az euró/dollár 1,1 alá esett annak ellenére, hogy az amerikai állampapírokból folytatódik a kitárazás, a 10 éves kincstárjegy hozama például 4,3 százalék alá esett. A kereskedők a piaci pletykák szerint a német inflációs és amerikai GDP-adatok közelgő publikálására tekintettel váltak elővigyázatosabbá.

A Budapesti Értéktőzsdén is csak módjával folytatódott az emelkedés, a BUX 1 óra körül csupán 0,3 százalékos pluszban, 57 340 ponton állt.

A blue chipek közül pedig csak az OTP és a Richter tartózkodott a pozitív tartományban. A bankpapír 0,8 százalékkal, 14 300 forintra, míg a gyógyszerrészvény 0,2 százalékkal 8620 forintig drágult.

A vártnál jobb gyorsjelentését reggel kiadó CIG Pannónia ugyanakkor közel 8 százalékkal, kereken 300 forintig hajrázott.