Devizapiac

Pénzügy

Jóllehet a keddi fogyasztói bizalmi adatok megnyirbálták a dollárba vetett hitet, a ma közzétett német Ifo-index ismét erősítette az amerikai fizetőeszközt. A déli órákban így az előző napi 98,27 után 98,10 centért árulták az euró egységét. Ennek ellenére az elemzői vélemények egyetértésre találtak abban, hogy hosszabb távon a tendencia inkább a keddihez hasonlatosan alakul majd. A gazdasági rehabilitáció korábbi elképzelésekhez képest nyilvánvalóan lassabb üteme ugyanis tartósan távol tarthatja a befektetőket az amerikai piacoktól. Nem meglepő módon a Wall Street újabb esése nyomán a dollár délután visszatért előző napi szintjére.

A jennel szemben erősödött az amerikai fizetőeszköz árfolyama, ez azonban a jelek szerint szintén nem a tengerentúli gazdaság érdeme. A keddi 118,22-os árfolyamot követően tegnap 118,33 jenen jegyezték a dollár egységét. A Bank of Japan törekvései között a jen gyengítése szerepel, ezzel támogatva az ázsiai ország exportját.

A dollár a kanadai dollárral és a svájci frankkal szemben is felszedett némi előnyt: előbbi árfolyama 1,5542-ről 1,5581 kanadai dollárra, utóbbié pedig 1,4927-ről 1,5004 frankra módosult.

A jövő évi költségvetésből sem maradnak ki a nagyvárosok

A kormány támogatásával 4400 milliárd forintnyi beruházás jött létre és zajlik jelenleg is a magyar nagyvárosoknál – jelentette ki Varga Mihály.

Magyar cég is versenyben van a futballvilág legígéretesebb startupjai között

A nemzetközi labdarúgás legfontosabb üzleti seregszemléjén is felfigyeltek a magyar szurkolói képküldő alkalmazásra.

Kilenc éves mélyponton az euróövezet májusi áruexportja

A Nagy-Britanniába irányuló export 36,7 százalékkal, az Egyesült Államokba 30,6 százalékkal, Kínába 10,1 százalékkal csökkent.

Hitelbiztosító: 40 éve nem volt ekkora válság

A fejlett országok GDP-je összesítve várhatóan 6,6 százalékkal csökken 2020-ban. Az eurózónában 8 százalék lehet a visszaesés.
Világgazdaság Piactér