Kkv-k: finanszírozás pipa, jöhet a hatékonyságnövelés az MKB Bank segítségével

PR
A kis- és középvállalkozás (kkv) egy különleges üzleti testtartást jelent, melynek legfontosabb ismérve, hogy a tulajdonos vezeti. A gazdasági élet princípiumként kell, hogy megjelenjen, mert nemcsak munkahelyeket teremt a magyar emberek számára, hanem hozzáadott értéket, szorgalmat, kitartást, egzisztenciát is jelent. Ezeket az állításokat statisztikai adatok is visszaigazolják, hiszen az elmúlt évi számokból jól látható, hogy a kkv-k adják a vállalkozások számának 99,1 százalékát, a foglalkoztatottak 76 százalékának nyújtanak munkalehetőséget, és a magyar GDP 53 százalékát biztosítják.

A kkv-k a hosszú távon is sikeres gazdaságpolitika zálogai. Terheiken csökkenteni kell, hogy versenyképességük a vállalati oldal egészén érvényesülni tudjon. Egyszerűsíteni kell a napi működésük feltételeit, a gyengeségeket nem elég csupán feltárni, hanem orvosolni is kell. A KAVOSZ Zrt. és partnerei a hitelszolgáltatással a problémák egy szeletére tudnak választ nyújtani, ezen túl azonban számos probléma megoldatlan marad. Többek között a munkaerőhiány kérdése, a hatékonyság fejlesztése, a bürokrácia és adminisztráció redukálása vagy a szakképzési, képzési kérdések is.

Támogatni kell a generációváltást a vállalkozói társadalomban. Erősíteni kell a fiatalokban a vállalkozói hajlandóságot és segíteni kell őket abban, hogy felelős vállalkozóvá váljanak.

Ennek ékes példája a 2002-ben útjára indított Széchenyi Kártya Program, mely a szakértői gárda és a kormány támogatásával közösen jelentős eredményeket tud felmutatni. Összesen több mint 319 ezer igénylés, 266 ezer létrejött ügylet és 1 970 milliárd forintnyi kihelyezett hitelről beszélhetünk. Ezeket az eredményeket azonban nem érhettük volna el az olyan partnereink támogatása nélkül, mint az MKB Bank.

A kkv-k finanszírozási lehetőségein belül az MKB Bank nagy hangsúlyt fektet a Széchenyi Kártya konstrukcióra. Ez a szabad felhasználású – éven belüli finanszírozási igények kezelésére szolgáló – hitellehetőség akár tárgyi fedezet-mentesen, közjegyzői okirat benyújtása nélkül is igényelhető. Forgóeszköz finanszírozási hiteligény esetén a Széchenyi Forgóeszközhitel nyújt megoldást, míg a beruházási kedv ösztönzése, a gazdasági versenyképesség növelése érdekében a tervezett beruházások, fejlesztések finanszírozására a Széchenyi Beruházási Hitel nyújt megoldást. Az Európai Uniós pályázatokon elnyert vissza nem térítendő támogatás előfinanszírozására és az adott pályázat önerejének kiegészítésre biztosítanak lehetőséget a Széchenyi Támogatást Megelőlegező Hitel és a Széchenyi Önerő Kiegészítő Hitel konstrukciók. Az agrárium részére, a mezőgazdasági termék előállításával, feldolgozásával és forgalmazásával, valamint erdőgazdálkodással, vadgazdálkodással és halgazdálkodással kapcsolatos tevékenységet végző mikro-, kis- és középvállalkozásoknak minősülő cégek részére is elérhető konstrukció az Agrár Széchenyi Kártya folyószámlahitel.

Az MKB Bank a piacon elsőként emelte meg a programon belül igényelhető hitelösszeg nagyságát 100 millió forintra.

E mellett a kkv törvény változását követően is úttörő szerepet töltött be az igénylői kör kibővítésében, így többek között már ügyvédi irodák, egyéni ügyvédek, közjegyzői irodák, közjegyzők, bírósági végrehajtó irodák, önálló bírósági végrehajtók, egyéni szabadalmi ügyvivők, szabadalmi ügyvivői irodák, magán állatorvosok is részesülhetnek a Széchenyi Kártya Program nyújtotta előnyökből.

Forrás: Shutterstock

A Széchenyi Kártya Program finanszírozási megoldásai az MKB Bank fiókjaiban teljes körűen elérhetőek a hiteligénylők számára, a tapasztalatok szerint a legnépszerűbbek a Széchenyi Kártya és a Széchenyi Beruházási Hitel termékek. Utóbbi esetében az évi 5 százalékos állami kamattámogatás lehetőségével élve akár 0 százalékos kamatozású beruházási hitelhez juthat az igénylő vállalkozás.

Könnyebbség a vállalkozásoknak, hogy 2018. március közepétől az MKB Bank MOM, Eurocenter és Árkád fiókjaiban közvetlenül fogadják be a hiteligénylő vállalkozásoktól a Széchenyi Kártya Programon belüli új igényléseket.

 

Ön mit gondol erről? Mondja el véleményét!

Itt az idejük az adósságelengedéseknek

A koronavírus-járvány okozta válság sok magán- és állami hitelfelvevőre fenntarthatatlan adósságterhet ró majd. Vélemény.

35 milliárdos tőkebevonás a Boltnál

A befektetésből a cég további terjeszkedését finanszírozza.

Több tízmillióval lehet több szegénységben élő gyerek a járvány miatt

A koronavírus-járvány leginkább az Európában és Közép-Ázsiában élő gyermekeket taszíthatja szegénységbe.

Hatalmas ugrás Európának?

Az eurózóna monetáris és fiskális intézményi képességeinek összeegyeztetése nem lesz egyszerű feladat. Ehhez a kockázatmegosztás magas szintje és a nemzeti szuverenitás valamekkora részének feladása szükséges. Vélemény.
Világgazdaság Piactér