Mitől lesz egy vállalkozás modern?

PR
Már több mint 12 ezer vállalkozás választotta a Modern Vállalkozások Programját!

Egy új kávéfőző, csöpögő csap, befizetetlen számlák, nehézkes társkeresés? Négy látszólag össze nem függő téma, amelyekben egy közös azonban mégis van. Míg magánemberként otthonosan mozgunk a közösségi médiatérben, híreket, szórakoztató tartalmakat olvasunk, szeretteinknek vásárolunk, ismerkedünk az interneten, addig vállalkozóként korántsem használjuk ki a digitalizáció adta lehetőségeket. Miért van az, hogy a privát szférában már bevált okos eszközeinket, a mindennapi életünket megkönnyítő, kedvenc alkalmazásainkat, a korszerű technológia iránti rajongásunkat és elvárásainkat sutba dobjuk, ha saját vállalkozásunkról van szó?

A Modern Vállalkozások Programja ezen kíván változtatni.

Mi is a Modern Vállalkozások Programja?

Magyarországon a legtöbb cég a mai napig nem használja ki teljes mértékben a digitalizáció adta olyan előnyöket, mint például az online marketing vagy az adatok biztonságos tárolása a felhőben. Ennek megoldásaként 2015-ben a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara célként tűzte ki a hazai kkv-k digitális átállásának ügyét és útjára indította szemléletformáló programját. A projekt fő célja, hogy a cégek hozzáadott értékként tekintsenek az infokommunikációs eszközökre és digitális megoldásokra, használatukkal pedig gazdaságosabbá tegyék működésüket és fokozzák versenyképességüket. A program által kidolgozott módszertan alapján kiállított Digitálisan Felkészült Vállalkozás minősítés (DFV és eDFV) presztízsértéke mellett üzleti előnyökkel jár, hiszen több hazai és uniós pályázatnál plusz forrást jelent a vállalkozások számára.

Mi történt eddig?

Indulása óta a Program 12 ezernél is több vállalkozást ért el. Több mint 7000 cég esetében történt meg a teljes üzleti és informatikai átvilágítás, és ezen cégek közel 60 százaléka felelt meg a minősítési követelményeknek. A Modern Vállalkozások Programja beváltotta a hozzá fűzött reményeket és a digitális attitűdök formálásában figyelemre méltó eredményeket ért el, ami köszönhető IKT tanácsadói hálózatának, díjnyertes szemléletformáló tananyagainak, interaktív rendezvényeinek és a minősített szállítói és termékkatalógusának, valamint a kizárólag a Programban elérhető egyedi kedvezményeknek. A projekt hátralévő időszakában – ez még bő egy évet jelent – további 120 esemény várható. Idén tavasztól új kapuk nyíltak meg: március óta egy pilot jellegű kezdeményezés keretében már a gazdaságilag fejlettebb központi régióban, azaz Budapesten és Pest megyében működő kkv-k is bekapcsolódhatnak a Programba! Ez eddig az EU-s fejlesztéspolitikai rendelkezések miatt kizáró feltétel volt. Őszig viszont már csak júliusban van erre lehetőség, így érdemes mielőbb csatlakozni!

Ezen időszak alatt a központi régió kkv-i számára is elérhető a Program egyik legnépszerűbb szolgáltatása, a díjmentes IKT audit. Ez egy személyre szabott, díjmentes infokommunikációs tanácsadás helyben, az adott cégnél, amely abban segít, hogy a résztvevők megismerhessék vállalkozásuk informatikai felkészültségét, azonosítsák a digitalizációval összefüggő problémákat, valamint hogy kiválaszthassák a számukra megfelelő informatikai eszközöket/megoldásokat.

Ahogyan azt a Modern Vállalkozások Programjában már eddig is megszokhattuk, valamennyi szolgáltatás igénybevétele díjmentes!

További információk:

Ön mit gondol erről? Mondja el véleményét!

Európa japanizálódásának elkerülése

A monetáris és fiskális intézkedések hatására gyorsan megnőtt az államadósság és a jegybankok mérlege. Vélemény.

Recesszió nélkül megúszhatja Szerbia

Szerbia azon kevés országok egyike lehet, amelyeknek a gazdasága idén visszaesés nélkül úszhatja meg a válságot – véli a kormányfő.

Júliusban már nőttek az Audi eladásai

Júliusban az Audi eladásai már úgy három százalékkal 160 ezerre emelkedtek világszerte.

Brutálisan bezuhant a ferihegyi repülőtér utasforgalma

Augusztusban már heti 500 közvetlen légijárat érhető el Budapestről, 98 úti célra.
Világgazdaság Piactér