Nehéz helyzetből várta szombaton a második fordulót a katari világbajnokságon a Lionel Messi fémjelezte argentin labdarúgó-válogatott, mely a Szaúd-Arábiától elszenvedett vereséget követően győzelmi kényszerben lép pályára Mexikó ellen.

ACUNA, Marcos; MARTÍNEZ, Lautaro
Fotó: Ronald Wittek

Kemény csata után 0-0 állással vonultak le az ellenfelek a pályáról. A második félidőben is komoly csata alkult ki az első golt viszont az Argentinok lőhették be a 64-ik percben, a golszerző pedig a mostanában sokat kritizált Messi volt. 

A korábbi meccsen a vb egyik legnagyobb esélyeseként számon tartott dél-amerikai együttes hétfőn nyugodt, de magabiztos első félidő után a második játékrészben képtelen volt reagálni Szaúd-Arábia gyorsan szerzett két góljára, így az előzetesen a C csoport leggyengébbjének tartott csapattól kapott ki. Mindez rendkívül kellemetlen helyzetbe taszította az argentinokat, akik Mexikó ellen nem hibázhatnak, ugyanis egy vereséggel gyakorlatilag kiesnének, de a döntetlennel sem lennének könnyű helyzetben.

Mexikó küzdelmes mérkőzésen játszott döntetlent a Lengyelország elleni nyitányon, melyen Guillermo Ochoa kapus mentett pontot az együttesnek Robert Lewandowski büntetőjének hárításával. A csapat szövetségi kapitánya, a korábban Argentínát is irányító Guillermo (Tata) Martino minden bizonnyal a lengyelek ellen látott stabil védekezésre fekteti a hangsúlyt, pontszerzéssel ugyanis reális esélye maradna a csapatnak az utolsó forduló előtt a továbbjutásra.

A 87-ik percben megszületett a második Argentin gol is, ezúttal Fernández lötte ki a mexikói kapú bal felső sarkát. , Argentina ezzel 2-0-ra megynerte a VB eddigi lekeményebb meccsét.

ionel Scaloni, az argentinok szövetségi kapitánya öt helyen változtatott a szaúdiaktól elszenvedett vereség alkalmával kifutott kezdőcsapaton, de természetesen helyet kapott az együttesben a hétszeres aranylabdás Lionel Messi, aki karrierje 21. világbajnoki mérkőzésén lépett pályára, beérve ezzel hazája örökranglistájának élén a legendás Diego Maradonát. A mexikóiaknál az első fordulót kihagyó Andres Guardado ezúttal lehetőséget kapott, ezzel Messihez hasonlóan az ötödik világbajnokságon lépett pályára. Ő lett hatodik a futballtörténelemben - és már a harmadik mexikói Antonio Carbajallal és Rafael Marquezzel együtt -, aki elérte ezt. Az első félidő egyetlen veszélyes jelenetére 45 percet kellett várni, ekkor egy mexikói szabadrúgást védett magabiztosan az argentin kapus. Ezt leszámítva rengeteg szabálytalanság, közte számos kőkemény belépő jellemezte a találkozót.