„Nálunk ebben a szezonban sem emelkedett a büdzsé, biztos vagyok benne, hogy a költségvetés tekintetében nem vagyunk topcsapat az NB II.-ben. Jelenleg 2 millió forint a plafon, de az átlag 600 ezer és 1,3 millió között keres. Ezek az alapbérek, ha a csapat jól teljesít, akkor erre jönnek rá különböző bónuszok, és szerencsére mostanában jól szerepelünk” – mondta a Csakfocinak a magyar másodosztályú labdarúgó-bajnokságot 28. forduló után meggyőző fölénnyel vezető Nyíregyháza Spartacus milliárdos tulajdonosa, Révész Bálint.

Idén januárban Magyarországon a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt. Az utóbbinak az említett 600 ezer forintos focistabér a 144 százaléka, míg az 1,3 millió forintos fizetés azt jelenti, hogy egyes nyíregyházi labdarúgók a hazai nettó átlagkereset több mint háromszorosát kapják kézhez. 

Focistafizetések
Focistafizetések: Nyíregyházán a nettó átlagbér háromszorosát keresik a játékosok havonta / Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

 

Focistafizetések Nyíregyházán: jól mennek a tulajdonos vállalkozásai, nem fog kilyukadni a zsebe 

A sportvezető az interjúban úgy fogalmazott, ő a karmester, a pénzeszsák is. Jól mennek a vállalkozásai, nem fog kilyukadni a zsebe, úgyhogy szerinte, ha esetleg valaki aggódik a nyíregyházi futballért, innen üzeni: ne tegye.

A Révész Cégcsoport Magyarország egyik legmeghatározóbb logisztikai szolgáltatója, melynek alapítója, tulajdonosa és első számú vezetője Révész Bálint. A társaság több mint

  • 500 gépjárművel,
  • 103 ezer négyzetméter raktárterülettel és
  • 1000-et meghaladó dolgozói létszámmal rendelkezik, miközben 
  • 14 különböző szolgáltatást nyújt. 

Révész Bálint egyik vállalkozása, a Révész Trans Nemzetközi Fuvarozó Szállítmányozó és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság a nyilvánosan elérhető cégadatok szerint 

17 918 400 000 forint nettó árbevételre tett szert 2022-ben.

Ahogy arról a Világgazdaság is beszámolt, a nyíregyházi Városi Stadion építése jelenleg is tart, a projektet az Épkar Zrt. és a Nyír-Wetland Generál Zrt. konzorciuma kivitelezi, melynek során egy 8150 férőhelyes létesítményt és 10 ezer négyzetméteres központi pályát is kialakítanak. A multifunkciós stadionban nem csupán labdarúgó-mérkőzéseket tarthatnak majd, hanem koncerteket és más rendezvényeket is. Az arénát a modern, UEFA-2 kategória követelményeinek megfelelően adják majd át.

A beruházás a Nemzeti Stadionfejlesztési Program keretében valósul meg Magyarország kormánya segítségével, több mint 19 milliárd forintos költségvetésből.

Visszatérve a játékosbérekre, sajtóhírek szerint a magyar élvonalban az átlagos fizetési szint havi 4,5 millió forint, de volt olyan focista, aki az elmúlt idényben 24 millió forintot vihetett haza minden hónapban.