Telekommunikáció

Munkahelyi viszonya miatt mondhatott le Bill Gates az igazgatótanácsi tagságáról

Az éppen válófélben lévő milliárdos ellen az igazgatótanács 2019 végén indított vizsgálatot, miután levelet kaptak egy Microsoft alkalmazottól.

Munkahelyi viszonya miatt mondhatott le az akkor még nős Bill Gates az igazgatótanácsi tagságáról tavaly márciusban – írja a The Wall Street Journal.

Az éppen válófélben lévő milliárdos ellen az igazgatótanács 2019 végén indított vizsgálatot, miután levelet kaptak egy Microsoft alkalmazottól arról, hogy

2000 körül viszonya volt a vállalat tulajdonosával. Az alkalmazott azt is kérte, hogy a levél tartalmát ismertessék a Microsoft vezetőjének feleségével, ám az nem derült ki, hogy végül ez megtörtént-e.

Fotó: Nicolas Liponne/NurPhoto

Az igazgatótanács egy külsős jogászcsapat bevonásával elkezdte az ügy kivizsgálását, ám a milliárdos – mindössze három hónappal az újraválasztása után – lemondott a tisztségéről.

 

Gates szóvivője megerősítette a viszony tényét, szerinte barátságosan sikerült az elválás is, ám tagadta, hogy a lemondás hátterében ez állt volna. A hivatalos álláspont szerint a Microsoft-alapító a jótékonykodásra kíván több figyelmet fordítani.

 

Bill Gates és Melinda a hónap elején jelentették be, hogy elválnak, ám a folyamat már 2019-ben elindult. A hírek szerint Melinda Gateset többek között férje Jeffrey Epsteinnel való kapcsolata zavarta, Bill Gates állítása szerint azonban csupán jótékonysági ügyekben találkozott a férfival.

A május 3-án bíróságra beadott iratok szerint a pár megállapodott a vagyonuk megosztásáról és továbbra is közösen vezetik a Gates Alapítványt.

 

Ezen osztozkodik majd Bill és Melinda Gates

 

A világ egyik legnagyobb vagyonának megosztásával kapcsolatban dűlőre kell jutnia a volt házaspárnak.

viszony Bill Gates Melinda Gates Microsoft megcsalás Gates alapítvány Bill és Melinda Gates
Kapcsolódó cikkek