Közélet

Bill és Melinda Gates elválnak

A Microsoft társalapítója és felesége továbbra is együttműködik a közös alapítványuknál – közölte a Financial Times.

A Microsoft társalapítója Bill Gates és felesége, Melinda bejelentették, hogy 27 év után véget vetnek házasságuknak. „Nagyon sok gondolkodás és a kapcsolatunkon végzett sok munka után döntöttünk a házasságunk megszüntetéséről” – mondta a pár hétfői közös nyilatkozatában.

Bill Gates és felesége, Melinda alapítványa jelenleg a legnagyobb vagyonnal rendelkező civil szervezete, a párizsi Elysee palotában, 2017 április 21-én
Fotó: AFP PHOTO / POOL / Kamil Zihnioglu

A Financial Times tájékoztatása szerint a házaspár közös vagyonuk jelentős részét a Bill és Melinda Gates Alapítványba fektette, amely bevallásuk szerint az egész világon az egészségügy javítására és a szegénység csökkentésére törekedett.

A válófelek által kiadott közlemény szerint továbbra is hiszen a küldetésben, és az alapítványnál folytatjuk a közös munkát, de már nem hiszen abban, hogy életük következő szakaszában hozzá tudnak tenni egymás fejlődéséhez.

A Bloomberg Billionaires Index rangsorában a világ harmadik leggazdagabb embere továbbra is a Microsoft-tulajdonos Bill Gates, 137 milliárd dollárral. A Bill Gates és Paul Allen által 1975-ben alapított Microsoft a világ egyik legnagyobb szoftverfejlesztő cége. Bill Gates tavaly mondott le a Microsoft igazgatói posztjáról, hogy a feleségével együtt a jótékonysági alapítványuknak szentelje az idejét. Bill és Melinda Gates – leánykori nevén Melinda Franch – 1994-ben házasodtak össze.

 

pic.twitter.com/padmHSgWGc

— Bill Gates (@BillGates) May 3, 2021

házasság válás alapítvány Bill Gates Melinda Gates Microsoft Bill és Melinda Gates
Kapcsolódó cikkek