Közélet

Öngyilkos lett Jeffrey Epstein

Az emberkereskedelemmel és kiskorúak elleni szexuális visszaélésekkel megvádolt amerikai milliárdos, Jeffrey Epstein ügyéről pénteken derültek ki új részletek.

Öngyilkosságot követett el manhattani börtöncellájában helyi idő szerint péntek éjjel Jeffrey Epstein, az emberkereskedelem és kiskorúak megrontásának vádjával előzetes letartóztatásban lévő amerikai milliárdos

– jelentette az amerikai média szombaton.

Jeffrey Epstein
Fotó: AFP

A 66 éves Epstein július végén állítólag már megkísérelt öngyilkosságot, félig öntudatlan állapotban találtak rá cellájában. A milliárdost állandó megfigyelés alatt tartották elkülönített cellájában, hogy megelőzzék esetleges öngyilkossági kísérletét.

Az emberkereskedelemmel és kiskorúak elleni szexuális visszaélésekkel megvádolt amerikai milliárdos múltjáról pénteken derültek ki új részletek. A New York-i ügyészi hivatal mintegy kétezer oldalnyi bírósági dokumentumot hozott nyilvánosságra, ezekből a többi között kiderült: Epstein egyik áldozata feljelentést tett szexuális zaklatásért és kényszerítésért Epstein és barátnője, Ghislaine Maxwell – a néhai sajtómágnás Robert Maxwell lánya – ellen. Giuffré azt állította: Epstein és Maxwell a 2000-es évek elején, amikor ő

még kiskorú volt, „szexrabszolgaként tartotta fogva” őt.

A nyilvánosságra került tanúvallomás szerint Epstein szexuális szolgáltatásokra kényszerítette Giuffrét két befolyásos demokrata párti politikussal is.

Jeffrey Epstein bűnügy
Kapcsolódó cikkek