Albertfalván bővít a Subway

Kereskedelem | Vállalatok

Az Albertfalván megépült Savoya Park bevásárlóközpontban, várhatóan november második felében vagy december elején nyitja meg második fővárosi egységét az amerikai Subway. A világ legnagyobb szendvicsétterem-hálózata tovább bővül, hamarosan több vidéki városban, például Szegeden szeretne franchise formában működő éttermet nyitni.

A Károly körúti első üzletet naponta 500-700 vendég keresi fel – mondta John D. Holmes, az üzemeltető Székelyföld Kft. ügyvezetője. Nem árulta el, hogy mekkora az átlagos költésük, tapasztalatunk szerint legalább 800-900 forintot hagynak ott a túlnyomórészt magyar vendégek.

A kenyeret továbbra is Horvátországból, az egyéb alapanyagok túlnyomó többségét Németországból hozzák be, de nem tettek le a magyar beszállítók beállításáról. Az igazgató szerint a szigorú minőségi követelményeket csak nehezen teljesítik a magyar jelöltek, de ez vélhetően később javulni fog. Az első üzlet nyitása óta eltelt két és fél hónap alatt több mint 150 hazai vállalkozó érdeklődött a kft.-nél. A Subway nagy név, éttermeinek számát tekintve Amerikában már megelőzte a McDonald’sot, nyilván ezt a tempót látva jutott eszébe sok magyar vállalkozónak, hogy jó lenne üzletet kötni vele.

Az egyszeri franchise-díj Magyarországon 10 ezer dollár, a berendezésre 30-40 ezer dollárt kell fordítani. Amennyiben a jelentkező átvevőnek nincs megfelelő (35-110 m2 méretű) kész helyisége, a régi átalakítására körülbelül 50-70 ezer dollárt kell költeni.

Lassulást jelez az építőipar alakulása

Jelentősen veszített lendületéből a fejlesztések bővülése a múlt év utolsó három hónapjára, így kérdéses, hogy két számjegyű lesz-e a szektor növekedése.

Egyre sürgetőbb az egységes Google-adó

A nemzetállamonként eltérő szabályozás versenyhátrányba hozhatja az uniós cégeket.

Hamarosan autóval is lehet fizetni

Egy szolgáltatás lehetővé teszi, hogy egy járműfelismerő rendszerrel automatikusan megoldható legyen a fizetés két másodperc alatt, érintésmentesen.

A gazdaságot is megfertőzte a Kínából indult járvány

Az egész világgazdaságra érezteti hatását a betegség – véli a szakértő.
Világgazdaság Piactér