Rába Jármű: új konstrukcióvezető

Karrierklub | Vállalatok

Április 1-jétől Horváth János vette át a Rába Jármű Kft. konstrukciós szervezetének a vezetését. A szakember a győri főiskola elvégzése után, 1980-ban kezdett el a Rábánál dolgozni, ám 2002-ben „idegenbe igazolt”. Az elmúlt nyolc évben egy présüzemben volt cégvezető, egyben értékesítési menedzser. A Rába Jármű konstrukciós vezetői posztját azután pályázta meg, hogy kiderült: elődje, Lukáts András április elsejétől nyugdíjba vonul (a távozó szakember tizenkét évet töltött el a Rábánál). Horváth János január 18-ával tért vissza a Rába csoporthoz. „A katonai járművek gyártása a legfontosabb kérdés, azonban a polgári piacra is kell fejlesztenünk” – tárta fel a Rába Magazinnak krédóját a szakember. VG

Tovább éleződik az orosz-ukrán feszültség

Brit hadihajókat küldenek az oroszok által lezárt Kercsi-szoroshoz.

Virágzik a luxus Dél-Koreában

Miután külföldre nem utazhatnak a járvány miatt, a dél-koreaiak otthon költik el a pénzüket. Ennek jó néhány luxusmárka a haszonélvezője lehet a távol-keleti országban.

Ötszáz eurót visz haza egy átlagos szlovák nyugdíjas

A tizenharmadik havi extra juttatásnak és a minimálnyugdíj erőteljes növelésének is köszönhetően Szlovákiában a nyugdíjasok nem tartoznak a szegénység által leginkább veszélyeztetettek kategóriájába.

Tízhavi mélyponton az ipari termelés az eurózónában

Az első negyedév visszaesése után a másodiktól már fellendülés várható Európában.
Világgazdaság Piactér